Špatný den v práci: Takhle se z toho dostanete

19.06.2019 | Finance

Každý to zná. Stačí jedna hádka se šéfem, příliš mnoho povinností, nebo nějaký jiný průšvih. Taky jste teď přišli domů naprosto vyčerpaní? Máte pocit, že narůstající stres nedokážete zvládnout? Dejte si ruce v bok, nebo k sobě přisuňte list papíru.

Nesnesitelný den v práci prožívá kde kdo. Ačkoli minulost se změnit nedá, u přítomnosti to je jiné kafe. Spoustu věcí a hlavně emocí můžete změnit. Co odborníci doporučují těm, kdo jsou absolutně na dně? Tyhle tři zdánlivé maličkosti pomáhají lidem v nouzi. Řekli byste to do nich?

Stoupněte si do vhodné pozice

Možná to zní bláznivě, ale experti při vypětí, smutku a vzteku apelují na to, že je vhodné zaujmout jistou pozici, při které vypnete prsa, ramena zatlačíte rovně a dozadu, ruce dáte v bok a nahlas, tedy ze všech sil, zakřičíte na celé kolo. Poté klidně můžete ještě pár minut postávat a nechat proudit energie. Vizualizujte si, jak ta špatná odchází s výdechem a pozitivní, hřejivá zaplavuje tělo s každým nádechem. Není to však dogma. Někdy stačí jen tak být. Tato pozice je totiž určena tomu, aby vás otevřela. Pozitivně ovlivňuje dýchání a snižuje stres v mozku.

Vsaďte na meditační aplikace

Pokud nefunguje „výplach“ prostřednictvím vykřičení se v kombinaci s výše uvedenou pozicí, vyzkoušejte nějakou meditační aplikaci, která skvěle uklidňuje a pracuje s nahromaděnou frustrací a vztekem. Stačí jen sáhnout si pro sluchátka a nechat se vést příjemným hlasem průvodce. (Namluvené meditační programy jsou ke stažení zdarma.) Je to mnohem snazší, než meditovat na vlastní pěst.

Otevřete soubor chvály

Cítíte se pod psa a nic vás nebaví? Vezměte do ruky zápisník, nebo otevřete textový dokument ve svém počítači. Zapište si, za co vás kdy kdo pochválil, a jaké pozitivní ohlasy jste v minulosti zaznamenali. Někdo se díky vám cítil lépe? Pomohli jste v nouzi? Firma se na základě vašeho nápadu odrazila ode dna? Sousedka byla šťastná, když jste ji odvezli k lékaři? Byť sebemenší ocenění si zaslouží dokumentaci! Jen si připomeňte, co jste udělali dobře. Ve špatných dnech seznam otevřete a ujistěte se v tom, jak jste skvělí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat