5 důvodů, proč předstíráme orgasmus

17.03.2016 | Sex a vztahy

Všichni víme, že předstírání orgasmu není nic, na co bychom byli hrdí. Ale to neznamená, že takový herecký výkon není poměrně častá součást našeho sexuálního života. Až 60 % žen se k předstírání orgasmu někdy uchýlilo. A někteří muži tak činí též.

Jaké důvody nás k předstírání sexuálního vyvrcholení vedou?

Zeptali jsme se několika našich čtenářek a kamarádek. A objevilo se 5 nejčastějších příčin předstírání orgasmu. Tady je máte.

1. Hlavně, aby to skončilo

„Občas přijdu z práce tak unavená, že na sex nemám tak úplně pomyšlení. Pokud k němu ale i přesto dojde, snažím se všechno co nejvíc urychlit. Manžel by se nejspíš snažil klidně hodinu, dokud bych se 'neudělala', což je jindy super, ale když myslíte jen na to, jak strašně se vám chce spát, raději orgasmus předstíráte. Není to fér, ale ve výsledku to pomůže oběma,“ říká 32letá Janča, která přiznává, že tahle taktika je vzhledem k její náročné práci docela častá.

2. Aby ho to nemrzelo

„Upřímně řečeno, pro mě není orgasmus jako takový nutně vyvrcholením sexu. Občas si milování užívám, ale na orgasmus nejsem tak úplně naladěná. Jenže přítel by si nejspíš vzal osobně, kdybych se neudělala, myslel by si, že mě nedokáže vzrušit. Takže radši přidám nějaký ten herecký výkon a všichni jsou spokojení,“ je přesvědčená Alice, 36letá maminka na rodičovské dovolené.

3. Už na to nemám sílu

Svou zkušenost přidává i 29letá Míša, která se věnuje marketingu. „Pamatuji si, jak jsem na škole chodila s klukem, který byl v posteli vážně neunavitelný. I když se to na první pohled zdá jako skvělá věc, přeci jen je to fyzicky náročné. Když po mně párkrát chtěl třetí orgasmus za noc, už jsem to nedala. Nejdřív jsem se bála, že to na mě bude poznat, ale nakonec jsem předvedla skoro oscarový výkon,“ směje se Míša. „Nakonec jsme se rozešli, i když kvůli něčemu jinému,“ dodává s tím, že takové tempo by stejně dlouho nevydržela.

4. Já se nudím

Jeden z mých bývalých měl pocit, že pokud předehra netrvá aspoň hodinu, je to špatně,“ vzpomíná 34letá učitelka Dana. „Zpočátku to bylo zajímavé, ale upřímně řečeno to hodně rychle začalo nudit. Půl hodiny ležíte, vzrušení už je dávno pryč, navíc víte, že partnerovy pokusy na vašem těle jen tak neskončí, no prostě příšerná nuda! Vždycky jsem se smála těm vtipům, jako že se nemá při sexu říkat, že na stropě leze pavouk nebo že by bylo potřeba vymalovat, ale tehdy jsem tomu rozuměla dokonale – počítala jsem dokonce kamínky na lustru, abych se nějak zabavila. Jednou mě napadlo, že bych mohla předstírat vyvrcholení, že by to třeba skončilo. A skončilo. Tak jako náš krátký vztah po pár týdnech!“

5. Bude to vypadat líp

Když jsem byla v sexu ještě úplný nováček, bála jsem se, že pokud bych se opravdu tak uvolnila a zažila orgasmus, že při tom budu vypadat hloupě, ne jako ty herečky ve filmech, co při tom vypadají tak úžasně. A tak jsem raději vyvrcholení vždycky předstírala – pečlivě nacvičenými vzdechy. Jaká to byla blbost, mi došlo, když jsem se jednou 'neuhlídala' a udělala se. To jsem pochopila, že upírat si něco tak příjemného nedává smysl. Holt mládí, no,“ usmívá se 29letá Lenka, která se dušuje, že od té doby už v posteli nic nehrála.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat