Manuál pro muže: Kdy má žena největší chuť na sex?

Výlety, dovolené, trampy, festivaly, víkendové pobyty. Když se jede ve dvou, sex je mnohdy na programu večera. Nebo ne? Kolísá vaše sexuální touha a partner se domů vrací naštvaný, protože „zase nic nebylo“? Příště se řiďte podle menstruace. Proč zrovna ta ovlivňuje vaši intimní chuť - nejen „venku“?

„Dost často se mi stává, že přítel naplánuje nějaký romantický víkend kdesi v Tramtárii. Maluje si, jak spolu povečeříme a budeme se milovat celé dva dny. Jako nic proti, mám docela ráda ty jeho nápady, ale teď to nějak není ono,“ krčí rameny sedmatřicetiletá čtenářka Jana, která se na místě činu, ať už je to v hotelu nebo kdekoli jinde, nemůže sexuálně uvolnit.

Změna prostředí pro znuděné páry? Jak kdy

Nakonec z toho nic moc nemám. Nějak výrazně mě to nebaví a už jsem si kolikrát i říkala, že bych radši byla někde jinde. Tuhle jsme dorazili domů ze Šumavy a já druhý den ráno dostala strašnou chuť na sex. Tam nebylo nic. Je to normální? Vadí mi změna prostředí, nebo co? Sama v sobě se moc nevyznám, ale když porovnám dobu před lety a teď, nikdy mi nedělalo problém užívat si sexu mimo byt. Tak v čem to může být?“ ptá se. Možností je několik.

Mohla vyprchat nebo zevšednět sexuální touha, nebo je chybou, že termíny (intimních) výletů plánuje pouze mužská polovička. Když totiž žena vezme věci do vlastních rukou a podle svojí menstruace odhadne, kdy bude mít na milování tu největší chuť, zvyšuje se pravděpodobnost kvalitně prožitých chvilek. Jak to? Za vším stojí hormony!

Ta správná hladinka. Alkoholová to není!

Totiž právě vliv pohlavních hormonů na ženu je obrovský. To, jestli zrovna milování odmítáte, nebo po něm už od rána prahnete a o polední pauze přetlak uvolňujete aspoň masturbací, záleží především na mužském hormonu testosteronu.

Uprostřed menstruačního cyklu, v době uvolnění vajíčka a vzestupu pohlavní aktivity byl prokázán nárůst celkového množství testosteronu v krvi, ale hlavně nárůst celkového množství takzvaného volného testosteronu, který není vázán na bílkovinu.

Nesmysl, ohradíte se. Vždyť žena jako taková je „tvořena“ ryze ženskými hormony, tedy estrogeny a progesterony. Na ničem jiném přece nezáleží… Nějaké malé procento testosteronu přece nikoho nemůže rozházet, natož rozhodovat o jeho milostných chutích. Tak to je trochu mýtus.

Základní esence ženské vzrušivosti

Známý český psychiatr Jan Raboch uvedl, že asi 5-25 % mužských pohlavních hormonů v těle ženy produkuje kůra nadledvinek, dalších 5-25 % uvolňují do krevního oběhu vaječníky. Většina tvorby testosteronu (50 až 70 %) probíhá na periferii orgasmu ženy přeměnou jiných steroidních hormonů. Tak to vidíte, „mužská část“ docela slušně ovládá tu ženskou. Tak proč ženy nemají častěji chuť na sex – respektive v době, kdy chtějí jejich milenci? To aby to nikdo neměl tak jednoduché…

Výše zmíněný lékař potvrdil, že řada žen před příchodem menstruace mívá různé potíže jako zvýšenou dráždivost, kolísání nálad, deprese, pocity na zvracení, tlak v prsou, zavodnění a tak dále. (Hovoří se o premenstruačním syndromu.)

Co je psáno, to je dáno

„Tyto ženy mají vrchol sexuální aktivity uprostřed cyklu. Naproti tomu u žen bez uvedených potíží byl zjištěn největší zájem o sexuální styky před příchodem menstruace,“ vysvětlil ve své publikaci O sexualitě a partnerských vztazích.

Všechno je to taková alchymie, hra hormonů, dozrávání vajíčka a kolísání hormonálních hladin. Každopádně, i když se věda musí ještě dost snažit, aby detailněji pronikla do této komplikované oblasti, vy už víte, kdy s největší pravděpodobností chcete sex – hodně sexu!

Teorii si nejlépe ověříte tak, že si budete vést menstruační kalendář a zaznamenávat si nejen plodné a neplodné dny či krvácení, ale i sexuální touhu. Za dva cykly už budete o dost moudřejší. A s tímhle materiálem se nejen letní intimní víkendy a výlety plánují o dost lépe. (Mimochodem, zvýšení hladiny testosteronu a tím pádem i touhy prý lze docílit delším pobytem mezi muži. Aspoň tohle tvrdí vědci z americké Royal College of Psychiatrists.) Takže kam a kdy vyrážíte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat