Proč lidé milují orální sex? Tohle je pravda!

Orální sex je v dnešní době skloňovaný ve všech pádech. Je prostě v kurzu, všichni ho milují. Ale proč vlastně? Co se skrývá za těmi slastnými a úžasnými pocity a co na něm všichni tak mají? O výjimečném orgasmu to není!

Kdo kdy „vymyslel“ orální sex? No, je to takhle… Americký odborník na sexualitu Paul Joannides popisuje, že lidská ústa plní od narození dvě základní funkce: poznávací a utěšitelskou.

Podle něj miminka nacházejí mimořádnou útěchu v cucání palečku nebo dudlíku a většinu objektů, které zaujmou jejich pozornost, si malé děti dříve nebo později strčí do úst – ne z hladu, ale z touhy po poznání. Nerv, který u člověka ovládá ústa – pátý kraniální nerv, je v okamžiku porodu tak silně vyvinutý, že se mu někdy říká „mozek novorozence“. A tím to celé začíná…

Potěšení, nebo módní trend?

Jako dospělí se však jen málokdy díváme na orální sex jako na důležitý způsob poznávání a sbírání informací o těle jiného člověka a líbání a dumlání genitálií milované bytosti většinou nepovažujeme zrovna za činnost, jejímž prostřednictvím bychom mohli nalézat útěchu v tom nehostinném světě, který nás obklopuje,“ objasňuje sexpert Paul Joannides a naráží tak na obecný názor, že dnes orální sex představuje jednu z nejoblíbenějších sexuálních praktik vůbec, neboť většině lidí přináší výrazné uspokojení. (Rty a jazyk obsahují velké množství nervových zakončení, o hlubší význam se mnozí nezajímají.)

Tajemství, o kterém se nemluví

Počet žen provozujících tuto formu erotiky stoupá,“ říká jeden z předních českých sexuologů Zlatko Pastor. Důvody jsou tedy jasné. Ten skvělý pocit spojení úst a pokožky člověk zná z dětství, orální laskání je příjemné a navíc za tu mystiku mohou vůně, které hrají v lidské erotice důležitou roli.

Podle Pastora jsou totiž obě pohlaví silně vzrušována vůní genitálu partnera. „Je to dáno zcela odlišnými čichovými stopami mužského a ženského pohlaví. Naopak negativně působí čichové vnímání partnerova konečníku, neboť tam se jedná o analogický pach, který spíše odpuzuje,“ objasňuje sexuolog s tím, že v dřívějších dobách jsme vnímali vůni partnera daleko intenzivněji, kdežto dnešní "člověčina" už není tak cítit.

Eko, bio a to ostatní

Víte, že…

V užším slova smyslu vnímáme orální sex jako dráždění pohlavních orgánů ústy a jazykem. Stimulaci penisu ženskými ústy nazýváme felací (fellare – sát, cucat) či hovoříme o orálně-genitálním styku. Jako cunnilinctus nebo cunnilingus označujeme lízání rodidel ženy, jehož cílem bývá navození sexuálního vzrušení.

Tehdy to byl koktejl několikadenního potu a zbytků všech tělesných exkrementů, které tělo vyprodukovalo. Dnes žijeme spíše v čichovém celibátu a někteří autoři označují rozkvět orální erotiky za jakousi cestu zpět za vůní těla,“ uvádí odborník ve své knize Tajemství ženské sexuality. Ostatně podobně se „návrat k přírodě“ vnímá i co se týče holení pubického ochlupení. Tedy spíš neholení.

Tak trochu zastavení technických pokroků

Vždyť oficiální výsledky britského průzkumu společnosti UK MEDIX prozrazují, že 45 % žen z oslovených 1870 si chloupky neholí. A co víc… Většina mužů - jejich milenců - s tím prý nemá problém! Možná právě tohle vypovídá o nátuře současné společnosti. V některých ohledech to vypadá, že se doopravdy vrací ke kořenům, a to od důvěrně známého orálního sexu s příjemným odéry až po přirozený vzhled v oblasti od pasu dolů. Co bude příště?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat