9 rad o manželství a sexu, které dostávaly naše babičky

27.07.2016 | Sex a vztahy

Jaké rady do života, především toho partnerského, dostávaly naše babičky? Nad některými se pousmějete, nad jinými vám zůstane rozum stát. Každopádně budete po jejich přečtení ráda, že žijete v 21. století!

Rada č. 1: Upravovat si před mužem oblečení, to by žádná dáma neudělala!

Spadlé ramínko od podprsenky nebo lezoucí punčocha (zvláště když není samodržící), to bylo pro naše babičky jedno z největších faux pas – zvláště pokud by se tuhle „katastrofu“ jaly zachraňovat před svým mužem! Nepřípustné! „Oblékejte se ve svém pokoji, buďte připravena včas a svého muže uvítejte s úsměvem,“ radí jistá americká příručka z roku 1938.

Rada č. 2: O sexu se nemluví!

Nikdy a nikde. Ani v posteli. Kniha Thomase Hortona z roku 1945 s „půvabným“ názvem „Co muži nemají na ženách rádi“ to říká jasně. Mužům se nelíbí, pokud si žena vybere k hovoru takovéto téma. (Skoro se chce pochybovat, že byl Thomas Horton mužem.)

Rada č. 3: Pokud nebudeš dobrá v posteli, bude tě podvádět!

Publikace Hermana Rubina z roku 1934 jde ještě dál – milým čtenářkám sděluje, že pokud muže v posteli nezaujmou, opustí je. Žena má podle Rubina odhodit jakékoli zábrany a ve všem muži vycházet vstříc.

Rada č. 4: Tampony a panenství nejde dohromady!

Není to tak dávno, kdy výrobci vložek v Americe tvrdily, že pokud budou dívky používat tampony, nebudou už pannami (a žádný slušný muž si je nevezme). Jak je vidět,sexuální výchova a znalosti anatomie nebyly ve společnosti našich babiček tou nejsilnější stránkou.

Rada č. 5: Koukej, jak sedíš, a tvař se zaujatě!

Časopis z roku 1930 radí novomanželkám, že pokud s mužem večer společně sedí a muž jim vypráví, co zažil v práci, mají sedět způsobně a rovně, s koleny u sebe. A za každou cenu se musejí tvářit, jak je mužova řeč zajímá. „Nikdy nesmíte vypadat znuděně, i když jste,“ nabádá autor článku ženy.

Rada č. 6: Nesahej na sebe, nebo ti přestanou růst prsa!

Tohle je rada, kterou dostávaly spíše naše prababičky, ale upřímně – i za našich babiček byla masturbace naprosté tabu. Anglická kniha z konce 19. století hrozí mladým dívkám, že pokud se budou sebe „neslušně dotýkat“, nenarostou jim ňadra.

Rada č. 7: Ráno mu nechoď na oči!

A ještě jedna rada z výše uvedené knihy Thomase Hortona. Žena by měla čekat nejméně 30 minut, než se ráno ukáže svému muži. „Asi 30 minut poté, co se probudí, nechce muž svou milovanou ženu vidět. Kdyby tohle ženy věděly, měly by šťastnější manželství,“ nabádá Horton.

Rada č. 8: Na schůzce mluv o tom, co zajímá jeho!

Ano, takto zní rada ženského časopisu z roku 1938. Varuje čtenářky, aby na rande nemluvily o svých nových šatech (protože to bylo podle autora to jediné, o čem jsou ženy schopné mluvit) a namísto toho nechaly témata konverzace zcela na svém společníkovi.

Rada č. 9: Nikdy mu nesmíš říct ne!

Doktor William Robinson ve své knize určené novomanželkám jasně říká: „Muži z hlediska potěšení ze sexuálního aktu nezáleží na tom, zda jste frigidní, nebo ne. Tedy pokud se to nedozví. A nedozví se to, pokud mu to neřeknete. O čem neví, to ho netrápí.“ Jinými slovy – i když nejste v náladě na sex, stejně se usmívejte a vyhovte mu…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat