Devět lžic oleje týdně sníží riziko impotence u mužů

Olivový olej je stejně účinný v potírání impotence jako viagra. Podle vědců z Atén totiž pravidelný přísun devíti lžic tohoto tuku týdně dokáže snížit riziko impotence o čtyřicet procent. Na paměti je však třeba mít to, že studii provedli Řekové, jedni z největších producentů a vývozců olivového oleje.

Kvalitní olivový olej je plný nenasycených mastných kyselin, vitaminů a antioxidantů. Jeho střídmá konzumace – což bylo prokázáno v bezpočtu studií a výzkumů – snižuje riziko onemocnění chorobami oběhové soustavy. Vědci z Atén se ale podívali na to, jak může tento olej ovlivnit erekci. A podle nich devět polévkových lžic týdně je množství, které sníží riziko impotence o čtyřicet procent.

Aténští vědci sledovali 660 mužů ve věku kolem sedmašedesáti let. Jedinci, kteří pravidelně denně konzumovali olivový olej, o čtyřicet procent méně trpěli poruchami erekce. A v další části výzkumu tým prokázal, že pokud muž začne užívat olivový olej, jeho schopnost erekce se výrazně zlepší.

Podle autorů olivový olej zvyšuje také hladinu testosteronu v krvi a snižuje riziko nedostatečného prokrvení penisu zlepšením průtoku krve cévami.

„Muži, kteří konzumují středomořskou stravu, a především dostatek olivového oleje, začnou pozorovat snížení rizika impotence o čtyřicet procent,“ tvrdí doktorka Christina Chrysohoou z Aténské univerzity.

Pozor na cukr a řízky

Vekými zabijáky erekce a libida jsou nedostatek pohybu, kouření a nadměrná konzumace alkoholu. Přestože muži sportují, nekouří a pijí střídmě, můžou mít problémy s erekcí. A to jednoduše proto, že se nevyhýbají ve stravě oblíbeným smaženým pokrmům, bílé mouce a bílé rýži nebo cukru. Tato trojice je přitom spolehlivým zabijákem erekce a libida.

Smažená jídla jsou bohatá na transtuky, které pustoší cévy a u mužů se to nejprve projeví většinou právě mezi nohama. Přestanou mít kvalitní erekci. Krom transtuků ze smažených jídel působí zhoubně také „bílé“ polysacharidy – tedy ty z bílé mouky (bílého pečiva) a bílé rýže. A to jednoduše proto, že se rychle metabolizují na glukózu, zvyšují její hladinu v krvi a vyvolávají metabolický syndrom. Ten zase vede k obezitě a poruše erekce.

Podobně jako rafinované polysacharidy působí zhoubně na metabolismus a cévy také nadměrný příjem sacharózy a fruktózy, většinou ze slazených nápojů a cukrovinek.

„Kouření samozřejmě působí negativně přímo na mužskou sexualitu, ale málo se hovoří o účincích stravy, která bývá daleko větším problémem u široké populace,“ tvrdí doktor Panayiotis M. Zavos, kypersko-americký expert na plodnost a reprodukci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat