Muži by si na seznamku měli dát fotku, na které vypadají lehce nadprůměrně

10.10.2018 | Sex a vztahy

Výzkum psychologů z Oxfordské univerzity dokazuje, že většina lidí na internetových seznamkách vypadá průměrně. A protože člověk při hledání partnera vždy míří o trochu výš, tedy do ligy vypadající o něco líp než on sám, muži mají největší úspěch, když vypadají lehce nadprůměrně. Jim přichází nejvíce reakcí a žádostí o seznámení.

Musejí se však smířit s tím, že je to právě od středního proudu, nikoli od těch vypadajících exkluzivně, jichž je na seznamce jen okrajová menšina.

Co neplatí pro ženy, platí pro muže

Podle vědců z Oxfordské univerzity však nejvíce na seznamce eHarmony získávají odpovědi a zájem žen ti muži, kteří na své profilové fotce vypadají v hodnocení fyzické přitažlivosti na šest z deseti bodů.

Ženy jsou tedy při hledání střízlivější a hledají muže jen o něco málo lépe vypadajícího, než je průměr. A to proto, že nejlépe vypadající muži jsou příliš atraktivní na to, aby byli věrnými manželi. U nich je totiž příliš vysoké riziko, že neodolají velkému zájmu sexu chtivých žen a budou zanášet či partnerku brzy opustí.

U mužů to ale neplatí. Ti naopak – i když sami nepatří mezi výjimečně vypadající – volí nejvíce mezi ženami, jejichž profilová fotka je hodnocena na osm z deseti bodů. Chtějí tedy velmi atraktivní partnerky, ačkoli těch nejlépe vypadajících se většina z nich bojí také.

Co snižuje atraktivitu

Z průzkumu oxfordských psychologů rovněž vyplývá, že jsou muži stále sexisticky smýšlející a žena, která udělá první krok, ztrácí v průměru patnáct procent ze své atraktivity.

„Pokud si myslíte, že jste dokonalí na sto procent, smiřte se s tím, že nebudete nejoblíbenější. U mužů je optimum na šesti až sedmi bodech z deseti, u žen na osmi až devíti,“ tvrdí autor výzkumu profesor Taha Yasseri z Oxfordské univerzity.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat