Sex: Co je pravda a co už je lež?

I když je veřejnost v současné době jaksi vzdělanější, co se milostných praktik a sexu všeobecně týče, některých předsudků a mýtů se přece jen velmi dlouho zbavujeme. Kvůli tomu stále někteří nevědí, čemu vlastně věřit. Vy máte jasno?

Například někteří muži o ženách tvrdí následující:

1.    Každá žena na „to“ musí být připravená kdekoliv a kdykoliv.
Pravda: Technicky to možné není. Většina žen má suchou pochvu a někteří muži nedokážou pochopit, že jen čas a mazlení přináší úspěchy. (A kde ani to nepomůže, dostává slovo lubrikant.)

2.    I sebemenší a sebeútlejší žena pojme ten největší penis.
Pravda: Pochva je velmi elastický nástroj, ovšem není bezedný. Vyskytuje-li se při milování bolest, může se jednat například o vaginismus (dyspareunii), jejíž příčinou je zánět, anomálie nebo trauma. Podle sexuologa Zlatka Pastora existují i ženy, které trpí vulgárním vaginálním syndromem, jenž se projevuje silnou bolestí při doteku poševního vchodu nebo při pokusu o zavedení penisu, zvýšenou citlivostí, zarudnutím zevního genitálu. „Příčinu většinou neznáme a léčba je svízelná,“ uvádí sexuolog ve své knize Tajemství ženské sexuality.

3.    Vícenásobný orgasmus je normální. To samé platí i o tom mokrém.
Pravda: Ty ženy, které se modlí i za ten jeden orgasmus, by mohly vyprávět. Některé by za něj šly světa kraj. Jen vyvolené dosahují orgasmu pravidelně a bez obtíží. Navíc vícenásobný orgasmus je mnohem pravděpodobnější u žen starších a zralejší, tj. nad 45 let. A gejzíry tekutiny stříkající z dámských klínů? „Ženská ejakulace se týká velmi malého procenta enormně vzrušivých a zvláště disponovaných žen,“ uvádí Pastor.

4.    Milenka musí milovat provádění orálního sexu, jinak nestojí za nic (Je v tom přebornice.)

Pravda: Nejlepší milenky se tváří, že felaci milují, a muži je za to obdivují. Že není všechno zlato, co se třpytí, a nanuk v puse není nejoblíbenější disciplínou mnohých, je normální. Nechme však muže myslet si, že je to to nejlepší, co nás od dob vynálezu podprsenky potkalo. Platí to na ně jako stimul!

5.    Ženské ruce i jazyk jsou neúnavné a připravené kdykoliv k akci.
Pravda: Tak jako on nemá jazyk na baterky, a proto nemůže orálně uspokojovat pohlaví své partnerky hodiny a hodiny, tak ani žena se nenatahuje na klíček.

6.    Protože je žena geneticky vybavená k více orgasmům, sex vyžaduje minimálně na „dvě kola“.
Pravda: Kolotoč práce – dítě – domácnost zapříčiní, že někdy na sex nezbývá sil, ani kdyby té nejstatečnější nabídli dovolenou na Bahamách a klíčky od luxusního auta. Je to naprosto normální!

7.    Žena je nejnasytnější uprostřed menstruačního cyklu neboli v období ovulace.
Pravda: Sexuologové se nechávají slyšet, že žádná souvislost mezi fázemi menstruačního cyklu a ženskými sexuálními potřebami neexistuje, a to i přesto, že ve zvířecí říši jsou samice nejaktivnější v době říje. U lidí tomu tak není. „Většina žen přesně neví, které dny jsou plodné, a sex neprovozují jenom za účelem plození. Situaci navíc komplikují antikoncepční metody, které ženě brání otěhotnění,“ popisuje Pastor ve své knize.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat