Nebojte se partnera zeptat na důvod masturbace

Trapas. Myslíte si, že vzdychá kvůli přeplněnému žaludku nebo náročnému cvičení. Jenže on neposiluje s činkami, ale doslova s vlastní váhou. V ruce drží penis a rytmicky stahuje předkožku. Proč si to dělá sám, když včera měl sex? A máte mu za to vynadat?

Pochopitelně, že víte, jak moc je masturbace prospěšná. Rozhodně z ní nechlupatí dlaně, jak se dřív říkalo, ale naopak zlepšuje imunitu, mírní deprese, a dokonce snižuje pravděpodobnost rakoviny děložního čípku a prostaty. Tohle všechno je hezké, ale když při onanii přistihnete partnera, doslova v přímém přenosu, pořádně to s vámi zacloumá. Nestačím mu? Dělám něco špatně? A vůbec, je tohle celé moje vina? Jedna otázka střídá druhou, v hlavě emoční chaos. Víte, jak postupovat?

Masturbace ve vztahu. Skutečný problém?

Není neobvyklé, že muži a ženy masturbují i po svatbě, navzdory tomu, že sex mají pravidelně. Podle statistik masturbaci provozuje až 85 procent ženatých a vdaných jedinců, což je jedině dobře, jelikož onanie odbourává stres a přispívá ke šťastnějšímu a uspokojivějšímu vztahu. Počítat lze i se stimulací libida.  

Ne nadarmo tak sexuologové apelují, že masturbace v rámci partnerství je zdravá a může sloužit jako výzva k větší vzájemné sexuální aktivitě. Takže, co je vlastně špatně? Především to, že se i v moderní době samohrátky považují za nevěru, ačkoli to tak není. Masturbující manžel nikoho nepodvádí! Jen vyplňuje mezeru mezi sexem ve středu a v pátek. Pochopitelně, že když je to mezích, nedá se nic namítat.

Dnes ne, miláčku!

V případě, že dlouhodobě upřednostňuje leštění svého klacíku před reálným pohlavním stykem, už je to špatně. Neochota zapojit se do vzájemné sexuální aktivity je vždycky horší než kontrola z berňáku. Pořádek v příjmech a výdajích si totiž můžete sjednat poměrně ihned, kdežto odcizení mezi mužem a ženou je poměrně komplikovanější. To ale na věci nic nemění.

Kde je otázka, tam je i odpověď

Pokud partner masturbuje z důvodu, že ho nudíte nebo dusíte, nemůžete se mu divit. Udělá si to sám, nikoho nemusí přemlouvat a ušetří čas na předehře. Je od něj hezké, že nedal přednost jiným lákadlům a neohnul přes koleno první ženskou, kterou potkal! Projevte uznání a nechte brouka žít. Do situace zasahujte jen tehdy, pokud si myslíte, že protějšek má skutečný problém.

Například nemůže dosáhnout orgasmu přímo při pohlavním styku, ale vy v koši najdete ubrousky s podezřelým obsahem. No a taky se ptejte, zda je všechno OK. Pravidelně. Jednou měsíčně sdělte vy jemu, jak se vám předchozí 4 týdny líbily, co je možné v posteli zlepšit, kde se dá přidat a kde ubrat. A to samé vyžadujte i od něj. Vzájemná rekapitulace sexuálního života vám pomůže odhalit silné i slabé stránky vašeho postelového umění. Třeba pak přijdete na to, že je mnohem jednodušší, když nejste u všeho.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:59
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat