Když se stále zamilováváte do toho nepravého

Stav: komplikovaný. Že se zamilováváte stále do toho, kdo vaši lásku neopětuje, má svoje důvody. Proč visíte na někom, kdo vás vůbec nechce? A kdy konečně ta bolest na srdci skončí?

Je to osud? Nebo snad prokletí? Už zase jste se až po uši zamilovala a mohla byste přísahat, že teď je to vaše spřízněná duše. Zase jste si byla jistá, že s tímhle mužem strávíte zbytek svého života. Až jednou bublina hollywoodské romance splaskla a vy jste přistála na tvrdou zem reality, protože ten mizera vám zase zlomil srdce. A teď se ptáte sama sebe, kolikrát to ještě budete muset zkusit. Žádný strach – už nikdy.

Když se Amor netrefí

Láska je komplikovaná. Nabídka je velká, svět je v neustálém pohybu, tak je těžké najít stabilní a udržitelný vztah. Právě v době online seznamek a aplikací jako Tinder, kde je nabídka prakticky nekonečná a na každém kroku tak čeká někdo, kdo vám zlomí srdce, je docela běžné, že se zamilujete do nepravého. Když to ale všechno není náhoda, co to tedy je? Proč takové muže přitahujete? Proč tak strašně toužíte po někom, kdo vás nechce – nebo jen někdy a tak nějak napůl?

„Hele, mizera!“ A už jste zamilovaná

Existují různé důvody pro tenhle mišmaš, a většinou nechodí po jednom. Samozřejmě se dá najít vina i na dotyčných mužích, kteří vás a vaši pozornost využívají. Mizerové samozřejmě existují. Ale abyste je dokázala od sebe držet co nejdál, musíte nejdříve pochopit, proč je vlastně k sobě tak přitahujete. Je totiž na čase přehodnotit vlastní chování. Neznamená to v žádném případě, že muži žádnou vinu nenesou nebo že si za všechno můžete sama, je to jen to, že budete moci včas zabránit tomu, aby jste se vůbec s takovým „týpky“ setkala.

Na vině jsou hormony!

Zní to jako hloupá výmluva, ale vždycky nemůžete za to, že si najdete špatného muže. Může za to váš mozek! Hormon štěstí – dopamin –který se uvolňuje třeba při sexu, rozostří vaše smysly. A když přijde muž ve správný okamžik a zmáčkne ty správné „čudlíky“, začne dopamin účinkovat. No a pak se ukáže, že pro něj to byl jen „sex“.

Máte to v genech!

Evoluce může za to, jaké partnery si vybíráme! V našem rozhodování hrají totiž důležitou roli evolučně biologické geny, tedy že přežili jen ti nejsilnější, nejchytřejší nebo nejhezčí. A při výběru partnera se řídíme přesně takhle. Orientujeme se na toho, kdo je geneticky podobný nebo dokonce lepší než my sami. Problém ale je, že ten druhý to dělá taky. Jenže vy jeho sítem neprojdete…

Může za to máma s tátou!

Aby to bylo ještě horší, jsou navíc rodiče vašimi vzory. Pokud je tedy holčička svým tatínkem rozmazlovaná, bude v dospělosti hledat muže, který ji bude rozmazlovat také. Nebo pokud byl váš otec spíše odtažitý, nebo dokonce odmítavý, budete si pravděpodobně hledat muže se stejným chováním. A pak jde zklamání a trápení těžko zabránit.

Díky vašemu expříteli!

Ano, i váš expřítel může za vaše milostné trable. Protože i všichni předchozí muži vás nějakým způsobem utvářeli. Mohou tedy nést vinu na tom, jaké typy si teď vybíráte. Nevědomky se totiž stále snažíte napasovat do zažitého vzorce. A tak se rodí touha po kořisti. Ovšem otázka je, kdo je ta kořist...  







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat