O tohle se při milování nenechte připravit!

I když je partnerský i sexuální vztah především o kompromisech, z některých věcí a v některých situacích se nevyplácí slevovat. Proč? Může to totálně nabourat vaši sebedůvěru i celkovou spokojenost. Vášeň totiž má svoje standardy… Jaké? V čem není dobré ustupovat?

1.    Předehra

„Ve staré Číně doporučovali, aby muž pozdržel své vyvrcholení do té doby, než žena prožije to své – dokonce i kdyby to mělo znamenat, že se vůbec žádné neuskuteční,“ popisuje britský doktor Glenn Wilson, autor knihy Sex je umět, chtít a vědět. Je tedy vidět, že předehru si sama žena nevymyslela jen tak zbůhdarma.

Zásada dávání přednosti potřebám partnera před těmi vlastními platí dodnes. Zkrátka, potřebujete-li ji mít, nenechte se o ni připravit. (Pochopitelně, že výjimky neboli rychlovky se nepočítají, i ty mají v sexuálním životě své místo.)

2.    Představy

Erotické fantazie jsou nekonečné. Sexuolog Zlatko Pastor uvádí, že nás provázejí od dětství a neopustí snad nikdy, což je dobře, protože na nich není vůbec nic špatného, takže nikdo nemá právo vás o ně připravit. Nedejte se a zavřete oči jako vždy, klidně si představte svého bývalého nebo nadřízeného.

„Není na tom nic neobvyklého a neznamená to, že žena k partnerovi už nic necítí nebo že pro ni už není sexuálně přitažlivý,“ vysvětluje Pastor, podle kterého se většinou jedná o stav, kdy dotyčná sní o tom, co by chtěla zažít, ale nemá odvahu to realizovat. Ovšem pozor na zvídavé dotazy partnerů. Je lepší své fantazie nerozebírat do detailů a nepopisovat osoby, se kterými ve snovém světě k sexu dochází. Ne každý takové informace unese. Žárlivé scény jsou naprosto zbytečné.

3.    Dráždění prsou

Rozdělení mužů na „horňáky a dolňáky“ je sice docela úsměvné, ale v praxi už to taková sranda není. Jsou muži, kteří ženská ňadra naprosto zbožňují a bez jejich dráždění by nevydrželi ani pár dní, naproti tomu jiní péči o ně zanedbávají. To, že váš milenec nemá k vašim kůzlátkům nadpozemský vztah, neznamená, že vám během předehry ani nesundá tričko, natož aby se ústy dotkl bradavky. I když si nic nelze vynutit, upozorněte svého partnera na to, že se vám stimulace prsou líbí a že ony pahorky patří mezi vaše důležité erotogenní zóny. A taky pořád zbývá možnost zeptat se přímo: „Ty s nimi nemluvíš?“

4.    Právo na orgasmus

I když vyvrcholení nemusí být pro ženu to nejdůležitější, je fajn ho dosahovat a minimálně se o něj pokoušet. Sobci, kteří si myslí, že sex končí uvolněním spermatu z natlakované hlavice, si pravděpodobně neuvědomují, že na orgasmus má právo každý. A ti všímaví sami pochopí, že šťastná žena je taková, která si dokáže sex užít se vším všudy…

5.    Svoboda

„V sexu by mělo být dovoleno vše, co nám přináší radost a co chceme dělat dobrovolně s dospělým partnerem,“ upozorňuje Zlatko Pastor ve své knize Tajemství ženské sexuality. Jakékoli vynucování, nátlak a donucovací prostředky nejsou v souladu s partnerskou etikou, současnost klade důraz na dobrovolnost a respektování druhého. Strach, snížení sexuálního sebevědomí nebo dokonce frustrace nemá s milováním nic společného. Proto se o pohodu a svobodu nenechte připravit!

A co je v posteli důležité pro vás?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat