Sex 4krát týdně omladí o 10 let!

Baví vás sex? Že ne? Prý roste trend mít sex z povinnosti! Jaká škoda! Přicházíte o mnoho výhod! Milování má moc zastavit čas, vyhladit vrásky i pomáhat v hubnutí!

Sex má přinášet potěšení a radost. Tedy aspoň takhle se to předpokládá. Proto je alarmující, že se milování pro ženy v dnešním uspěchaném světě stalo jaksi přítěží! Jak se na to přišlo? Studie nazvaná WomanTALK, kterou zorganizovala společnost HealthyWomen, podrobila zkoumání sexuální návyky 1031 žen různého věku. Součástí výzkumu bylo zjistit, jestli má podle samotných dotazovaných sex vliv na zdraví.

Místo vitaminů se stačí milovat!

Ukázalo se, že 51 % oslovených dam věří, že je zdraví prospěšné milovat se několikrát týdně, avšak jen 30 % z nich to praktikuje. 66 % respondentek uvedlo, že se milují jen jednou týdně, a ani to není pravidlem. Je tedy vidět, že mnohé ženy nevyužívají síly sexu pro svoje zdraví, ačkoliv 42 % vyzpovídaných žen přiznává, že si jsou vědomé toho, že sexuální zdraví má vliv na jejich zdravotní stav.

Na základě těchto skutečností se autoři studie právem domnívají, že veřejnost ještě stále není dost poučena o tom, jaké výhody lze čerpat ze svého sexuálního života. Elizabeth Battaglino Cahill, výkonná ředitelka společnosti HealthyWoman, pro deník Daily Mail uvedla: „Kromě přínosu samotného sexu, který spočívá v posílení pouta se svým partnerem, aktivní sexuální život snižuje stres, posiluje svaly pánevního dna, zlepšuje funkci imunitního systému a spaluje kalorie.“

Ženy sex nebaví

Jako by toho nebylo málo, tak ze studie dál vyplývá, jak moc jsou současné ženy nespokojené s tím, co v ložnici prožívají. 63 % účastnic výzkumu se ztotožňuje s myšlenkou, že aby si milování užily, musí se citově spojit se svým partnerem. Ovšem jen 42 % žen je spokojeno, když k tomu fakticky dochází. Tak proč vůbec přistupují na milostné návrhy svého protějšku, když sex buď odbývají, nebo pochybují o tom, že je dobrý pro jejich zdraví? Dobrá otázka, která však má svoji odpověď.

Důvod k sexu? Omlazení o 10 let!

Psychiatrička Naomi Greenblatt v souvislosti k výsledkům výzkumu dodává: „Zdá se, že u žen roste trend mít sex z povinnosti a ne pro radost.“ Na svoji obhajobu hned každý řekne: „Já nemám čas. Dělám, co můžu.“ Je to ale opravdu jen o tom, že trávíme hodně času například v práci? „Ženy tvrdí, že mají k dispozici jen 24 hodin denně na všechny povinnosti, a tak nedávají sexu přednost,“ uvádí psychiatrička. Prý je v mazlení bohužel nepodpoří ani staré známé pravdy, že se při sexu zpevňuje svalstvo a hubne. Přitom výčet pozitiv je daleko větší.

Ženy, které mají sex aspoň čtyřikrát týdně, mohou vypadat až o deset roků mladší,“ říká Greenblatt, podle které by měly být hlavní motivací k sexu především potěšení a intimnost s partnerem, přičemž je dobré brát zdravotní a welness výhody sexu jako obrovské plus!

Proč je milování prospěšné?

Sex posiluje imunitu, omlazuje, zeštíhluje (půlhodinka aktivního milování zbaví tělo asi 350 kalorií), odbourává stres, dále posiluje zádové svalstvo, odstraňuje migrénu a díky následnému prokrvení po orgasmu dokonce i vyhlazuje vrásky. Stačí to?

TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat