Sůl a cukr zabíjejí sexuální apetit

Co si dnes večer dáte dobrého? Máte chuť na laskonku a medový dortík, nebo snad slané brambůrky a oříšky? Ani jedno váš milostný život nezlepší. Sůl a cukr totiž patří k zabijákům libida!

Kotvičník, kopřivová semínka, miřík celer, ústřice, pískavice řecké seno či třeba ženšen pravý. Tyhle přírodní zázraky se považují za přirozená afrodiziaka podporující sexuální touhu, energii a vytrvalost. To se však o jejich protikladech, které působí spíš tlumivě, říct nedá. Některé potraviny totiž prokazatelně ovlivňují hladinu testosteronu, hormonu, který mají obě pohlaví. A právě on má na libido velký vliv. Tušili jste, že se zlo ukrývá i v oblíbených dochucovadlech?  

Zákeřná sůl

Oslabený sexuální apetit je důvodem, proč si dávat pozor na příjem sodíku. Sůl a potraviny s vysokým obsahem tohoto minerálu mohou vést k vysokému krevnímu tlaku, jež na sexuální touhu působí jedině negativně, potvrzují vědci z Clevelandské kliniky sídlící ve státě Ohio.

Proklatý cukr

Cukr je obvyklým viníkem toho, že nedopnete své oblíbené kalhoty. Navíc ke zpracování vyžaduje inzulín. Neustálé kolísání inzulinu pak souvisí s nízkou hladinou testosteronu. A pozor, jednoduché sacharidy, jako jsou těstoviny, bílý chleba, jemné pečivo, sladké či energetické nápoje, se také mohou přeměnit na cukr, který zvyšuje hladinu glukózy v krvi a způsobuje, že slinivka břišní produkuje více inzulinu. Kromě soli a cukru se však vyhýbejte i dalším lákadlům.

Potraviny s vysokým obsahem nasycených tuků

Smažený sýr, hranolky, červené maso, sýry a další. Jedná se o potraviny s vysokým obsahem nasycených tuků, které přispívají k ucpání tepen, špatnému průtoku krve (i do pánevní oblasti) a přibývání na váze. To všechno má na kondici libida vliv! Smažené jídlo navíc způsobuje i zhoršení trávení.

Pokud si tedy pár hodin před milováním dopřejete třeba obalovaný řízek, mohou vás potrápit bolesti břicha, nadýmání, pocity plnosti, průjem nebo naopak zácpa. Ani jedno se pak s chutí na sex neslučuje. Stejně jako větší sklenička něčeho ostřejšího u večerní televize…

Instantní štěstí dávkované po kapkách

Pochopitelně, že alkohol odstraňuje zábrany a uvolňuje, jenže všeho moc škodí. Nadměrné pití může vést ke snížení hladiny testosteronu a naopak zvýšení estrogenu. Výsledkem je oslabená sexuální touha, výkyvy nálad, problémy se spánkem a také únava, která často přebije chuť cokoli podnikat. Není to škoda?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat