Sexuální fantazie o nenáviděné osobě

Protivný kolega vám v práci zatápí víc, než je zdrávo. Tchánovi se zase pořád nelíbí, jak vychováváte děti a svoje antipatie vůči vám nijak neskrývá. Proč se tihle lidé, ke kterým máte výhrady, vkrádají do vašich snů a navíc se s nimi milujete?

Ženy často sní o sexu s cizincem, jinou ženou či bývalým partnerem. Tyto fantazie a sny se považují za normální. Ale víte co? Lidská mysl je plná překvapení. Pokud se ráno probouzíte s hrůzným pocitem, že jste ve svém snu měla pohlavní styk s někým, s kým ve svém životě vyloženě válčíte, nejedná se o nic výjimečného.

Vyvážení energií

Když americký sociální psycholog Justin Lehmiller provedl průzkum (1) mezi 4 175 dospělými, ukázalo se, že 31 procent lidí sní o sexu s někým, koho nenávidí, přičemž tři procenta přiznala časté opakování těchto fantazií. Máte se bát?

Ponižuješ mě? Vrátím ti to!

Podle Justina Lehmillera jsou tyto pocity spojeny s fantaziemi o BDSM. „Někteří lidé mohou považovat představu nenáviděného fantazijního partnera za vzrušující, protože v takovém scénáři mají nad tímto jedincem určitý stupeň moci nebo kontroly. Proto je typ tohoto erotického snění často spojen s masochistickými praktikami, svazováním, znehybněním či výpraskem,“ nechal se slyšet známý odborník. Zkrátka a dobře, je to všechno o touze po moci a ovládnutí situace, kterou třeba ne tak docela máte ve svých rukou (1).

Čas, kdy všechno odezní

Zmíněný sociální psycholog také uvedl, že za podobnými fantaziemi může stát i sexuální frustrace neboli nedostatek sexu, čímž poodhalil fakt, že když je člověk nadržený, je ovládán pudy takovým způsobem, že mu nemusí záležet na tom, zda se s danou osobou, o které se mu zdá, snáší. Není tedy důvod se znepokojovat (2).

Je možné, že pokud se váš vztah s danou osobou změní k lepšímu, sexuální fantazie o někom, koho nenávidíte, zmizí jako pára nad hrncem. Ostatně, člověk si může snít, o čem chce. Běžné jsou homosexuální a lesbické představy, stejně jako sny o násilí. Obvykle to ale neznamená, že smyšlený scénář chcete převést do praxe, jen vás zajímá a vzrušuje nějaký neprobádaný prvek – třeba jako získání nadvlády, hrátky se submisivitou a dominancí (2).

Zdroje: (1) www.researchgate.net/publication/327140003_Tell_Me_What_You_Want_The_Science_of_Sexual_Desire_and_How_It_Can_Help_You_Improve_Your_Sex_Life, (2) www.psychologytoday.com/intl/blog/the-myths-sex/201808/why-do-people-have-sexual-fantasies






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat