Víte, jaké jsou 4 největší rivalky vašeho života?

10.09.2010 | Sex a vztahy

Pokud žijete s partnerem, tak ať dřív, nebo později narazíte na „jeho ženy“. Na ty, které mu jsou v životě nejblíže. Záleží jen na vás, jak se v této situaci zachováte, a zda z ní vyjdete jako vítězka, či poražená.

Jeho bývalá

Je jedno, jestli se rozešli nedávno, nebo před pár lety. Prostě se o ní občas zmíní. A nemusí to být vždy v dobrém, ale vám se vždy při zmínce o ní sevře u srdce. A rozhodně si neodpustíte jedovatou poznámku na její adresu, pokud vašemu miláčkovi pošle třeba jen SMS přání k narozeninám, či se potkáte ve městě.

Prostě je součástí jeho života. Jen těžce budete rozdýchávat, když přijde z práce a nadšeně vám bude vyprávět: „Miláčku, víš, koho jsem dneska potkal? Terezu, dali jsme si kafe a skvěle si popovídali.“

Co s tím?

Pokud už jste s partnerem dlouho, určitě vycítíte rozdíl mezi vztahem k vám a k ní. Pokud jí nevěnuje přehnanou pozornost, stále o ní nemluví, případně za ní neběží, kdykoli ona zavolá, že potřebuje pomoct, nedělejte ze sebe zbytečně stíhačku a žárlivku. Váš partner určitě nechce partnerku, která při každé zmínce o bývalé partnerce vyletí jako „čertík z krabičky“. I vy přece máte bývalé partnery a představte si, co by se stalo, kdybyste se potkali ve městě. Prohodili byste pár vět a zase se rozešli každý svou cestou. Takže se vlastně nic neděje. Jen musíte přijmout fakt, že prostě nějaké bývalé partnerky existují.

Pokud ji s vámi ale stále srovnává a ona vždy vyjde jako vítězka, tak to je jediné řešení, zabalte mu kufry a s láskou ho k ní pošlete zpět.

Kamarádky a kolegyně

Jsou to ženy, které s nim už mnohé zažily. Kolegyně s ním sedí už pár let v kanceláři, absolvovali spolu už pár služebních cest. Kamarádka s ním už prožila spousty zážitků a lepších i horších časů. S oběma tráví spoustu času, obě občas odveze večer domů. Proč ne, vždyť už bylo pozdě, zní jeho argument. Přála byste si na ně nežárlit… Je to ale těžké, když o něm ví vše a navzájem se se vším svěřují.

Co s tím?

Buďte v klidu. Nejde je on kvantitu. Nejde o to, s kým kolik tráví času, že s kolegyní denně spousty hodin. Pokud se na vás partner těší a spěchá domů, nemáte nejmenší důvod k žárlivosti. Na druhou stranu není nic špatného na tom, když ho občas v kanceláři navštívíte a ukážete, že jste po jeho boku vy.

Stejně tak neodmítejte společné akce s přáteli, kde bude i jeho skvělá kamarádka.

Buďte před nimi vždy upravená, naladěná a v dobré pohodě. Jen tak si udržíte důstojnost i partnera.

Sestra

Je jedno, jestli je starší, či mladší. Každopádně bude přesvědčená, že ho zná lépe a rozhodně všechno ví nejlíp. Co on chce a potřebuje. Vždyť s ním vyrůstala a byla s ním odmalička každý den. Ví, co rád jí, jaké mu sluší oblečení, jaké měl jako dítě problémy, a dokonce o vás většinou ví dříve než rodiče.

Co s tím?

Pokud je tento vztah v mezích normy, to znamená, že vás jen občas „poučí“ o tom, co by partner chtěl a co vy byste měla, či neměla v souvislosti s ním dělat, je to v pohodě a neřešte to. Usmějte se na ni a dejte jí najevo, že je její bratříček v těch nejlepších rukou.

Pokud vás ale svými radami obtěžuje denně a v každé situaci, zkuste jí nejdříve vysvětlit, že sice oceňujete její snahu pomoct, ale že si váš společný život umíte naplánovat sami. A že i on se umí sám rozhodnout, co je pro něj dobré, a co ne, tak nemusí mít strach, že ho budete k něčemu nutit, co si on vysloveně nepřeje.

Matka

Porodila ho, učila chodit, mluvit a opatrovala ho, když měl horečku a vařila mu vždy ty největší pochoutky na světě. A co jste udělala vy? Vy jí ho chcete ukrást. Někdy to může být pořádný problém. Ne každý muž se dokáže ve správný čas odpoutat od své matky a začít si žít vlastní život s partnerkou.

Co s tím?

Tady je každá rada drahá. S matkami partnerů se nebojuje, on to často totiž bývá předem prohraný boj. Pouto mezi matkou a synem je velmi silné.
Ideální je si z ní udělat kamarádku, nebo alespoň ne nepřítele. Dejte jí najevo, že i vy máte zájem na tom, aby byl její synáček šťastný. Pokud opravdu miluje tu její jedinečnou svíčkovou, vezměte si na ni recept a uvařte mu ji. Občas za ní zajděte s prosbou o radu, určitě ji potěšíte, že ji také potřebujete. Pokud to ovšem nebude rada, jak vyzrát na jejího syna.

Ale pozor, rozhodně ji nenechejte za vás rozhodovat a není vaší povinností souhlasit se vším, co ona řekne.

Zdroj: wanda.sk







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat