Afrodiziaka na talíři. Tahle vám zajistí ORGASMUS!

20.04.2015 | Sex a vztahy

Říká se, že ústřice nebo čokoláda mívají afrodiziakální účinky. Ovšem prokázáno to není. Co je ale dokázáno, jsou účinky některých potravin na vyplavování těch „správných“ hormonů nebo prokrvení intimních orgánů, jež nám zaručí intenzivnější prožitky při milování.

A o jakých dobrotách to mluvíme?

Vejce

Obsahují kyselinu listovou, fosfor, selen nebo železo. A tyhle živiny jsou důležité pro zdravou tkáň pochvy a dělohy. Když se k nim navíc přidají vitaminy skupiny B, jež se ve vejcích rovněž vyskytují a které pomáhají udržovat v optimální hladině důležité hormony, zmírňují stres a zvyšují libido.

Ryby

Především ty tučnější, které jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Ty totiž ovlivňují příznivě hladinu dopaminu, a tak máme lepší náladu a více chuti na milování (a v takovém případě dosáhneme orgasmu mnohem snáz).

Špenát

Obsahuje důležitý minerál hořčík, který hraje důležitou rolu v udržování zdravého krevního oběhu. A když se některé orgány dostatečně prokrví, milování je hned o něčem jiném!

Ořechy, semena

Kromě již zmíněných omega-3 mastných kyselin jsou zdrojem i dalších „hodných“ tuků, které regulují i hladinu pohlavních hormonů a zvyšují libido. Navíc dodají pořádnou porci energie, která se při sexu hodí.

Červené maso

Obsahuje důležité minerály, především zinek a železo. Železo je důležité pro krev a tkáně (viz výše), zinek pak pomáhá udržet optimální hladinu prolaktinu, hormonu, který bývá spojován s nízkým libidem.

Červené víno

Podle některých studií napomáhají látky v něm obsažené ke správnému zvlhčení pochvy a zvýšení libida u žen. Jenže pokud to s ním přeženete, bude na vás víno mít kvůli alkoholu úplně opačný účinek...

Čaj

A když už jsme u nápojů, nepodceňujte ani čaj, zelený i černý. Dokáže totiž „nastartovat“ tělo i mozek tím správným směrem. Ovšem musíte ho pít neslazený, cukr mívá přesně opačné účinky.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat