Základní pravidla seznamování po internetu

07.04.2011 | Vztahy

Věděli jste, že v Americe každý pátý vztah začal on-line? Lidé už se zkrátka nedávají dohromady tak jako dříve, řada z nich nemá kvůli nabitému programu na tradiční seznamování čas. A tak na scénu vstupuje internet.

Hledáte-li partnera prostřednictvím on-line seznamek, je třeba dodržovat pár základních pravidel. Kromě úspěšného hledání jde i o vaši bezpečnost.

Fotka

Pokud se rozhodnete připojit ke svému profilu na seznamce i svou fotografii, zvolte raději nějakou „normální“, tedy přirozenou, kde jste dobře vidět a kde si jste skutečně podobní. Určitě budete v pokušení připojit spíše profesionální portrét, který jste si kdysi nechali udělat, ale odolejte.

Upřímnost

Při popisování sebe sama (ať už v odpovědi na inzerát nebo při jeho zadávání) buďte upřímní – nelžete o věku, dětech či koníčcích apod. Váš potenciální partner pravdomluvnost ocení. Navíc je třeba si uvědomit, že pravda stejně vyjde později najevo.

Podrobnosti

Je sice dobré být upřímný, ale není nejšťastnější prozrazovat na sebe v profilu či prvních mailech s případným partnerem úplně všechny podrobnosti ze svého života. Uvědomte si, že na druhé straně počítače sedí naprosto neznámý člověk, takže se vám zabíhání do detailů nemusí vyplatit.

Dopisování

V prvních mailových kontaktech buďte spíše struční. Můžete klidně lehce flirtovat, ale všechno své umění okouzlovat a být zábavným společníkem směřujte spíše na osobní setkání. Vzbudíte tím ve svém protějšku zvědavost a urychlíte datum společné schůzky.


Žárlíte na svého partnera zbytečně? V kartách najdeme odpověď! Volejte kartářku Elenu

Setkání

Tohle pravidlo zná nejspíše každý, ale není na škodu ho zopakovat. První setkání by měla vždy probíhat na veřejných místech, nejlépe neformálně – oběd, večeře, pozvání na skleničku… Dobré je rovněž svěřit se s tím, že máte schůzku s člověkem, jehož jste poznali přes internet, někomu třetímu (např. kamarádům).

Výběr podle vzhledu

Procházíte-li inzeráty, neposuzujte lidi pouze podle jejich vzhledu. Jednak může být fotografie hodně upravovaná (Photoshop dokáže zázraky) a jednak můžete kvůli nepovedené fotce zavrhnout někoho, kdo sice není fotogenický, ale je skvělý člověk.

Zamilovanost

V mailech může být váš potenciální partner naprosto dokonalý, ale snažte se nepropadnout jeho kouzlu ještě předtím, než jej lépe (osobně) poznáte. Občas máme tendenci si vytvářet v hlavě ideální obraz svého protějšku, setkání s realitou pak může být zklamáním.
TIP Bety: Máte partnera i milence? Nevíte, co dál? Máte se rozvést, nebo zůstat? Pomůžeme se v této těžké situaci zorientovat a najít ztracenou sebedůvěru speciál Podvedená.cz

Google

Nesnažte se vygooglovat o objektu svého zájmu vše, co je jen možné. Mnohem zajímavější je poznávat se osobně, vždyť právě poznávání je na začínajícím vztahu to nejhezčí. K čemu vám bude, že už na první schůzku budete přicházet dopředu vyzbrojeni informacemi?

Zábava

Užívejte si randění s lidmi z internetu, nevkládejte hned zpočátku do druhé osoby veškeré naděje. Ne z každého setkání vznikne hned dlouhodobý vztah. Nepropadejte panice, že hned ten první nebyl panem Božským nebo slečnou Vysněnou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat