4 věci, které požadujeme u muže!

29.09.2015 | Vztahy

Když jde o výběr partnera, muži a ženy se v kritériích liší. Tedy v tom, co považují u protějšku za podstatné. Při seznamování pak hodnotí tzv. nezbytnosti, tedy to, co protějšek mít musí, a luxus, tedy to, co je devizou navíc. V jednom se ale muži i ženy shodnou. Když jsou totiž bohatí, jsou velmi nároční na atraktivitu protějšku. Zajímavé ale je, že velmi sebevědomí a se sebou spokojení jedinci naopak atraktivitu tolik nezdůrazňují.

Profesor psychologie David Fredercik z Champanovy univerzity provedl rozsáhlý výzkum preferencí při seznamování. A zjistil, že muži mnohem více kladou důraz na atraktivitu a štíhlost partnerky, naopak ženy zase více na bohatství a společenské postavení.

Dobře vypadající partnerku chce dvaadevadesát procent mužů, kteří také v osmdesáti procentech případů požadují štíhlejší tělo. U žen chce atraktivního muže čtyřiaosmdesát procent, ale štíhlejší postava je důležitá jen pro osmapadesát procent mladých žen.

Stálý příjem požaduje u protějšku sedmadevadesát procent žen, ale jen čtyřiasedmdesát procent mužů.

Zajímavou kategorií je bohatství. Skutečně zámožnou ženu chce jen sedmačtyřicet procent mužů, zato mezi ženami devětašedesát procent. Přitom ti, kdo jsou bohatí, hodnotí jako jednu z nejdůležitějších vlastností u protějšku právě fyzickou atraktivitu. Ženy pak požadují také to, aby se jim muž v bohatství aspoň rovnal.

„Lidé, kteří jsou sebevědomí se svým vlastním vzhledem, ale neprojevovali silnou potřebu, aby byl jejich partner výrazně fyzicky atraktivní. Požadovali pouze dobrý vzhled a štíhlost,“ tvrdí profesor Frederick.

Co požadují ženy u muže:

Stálý příjem
Dobrý vzhled
Bohatství
Štíhlost

Co požadují muži u žen:

Atraktivitu
Štíhlost
Stálý příjem
Bohatství







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat