Rozvedla jste se? Víme, kdy začnete litovat!

12.02.2016 | Vztahy

Samozřejmě existují spousty manželů, kteří se rozvedou a odchodu od partnera nikdy nelitují. Naopak, vnímají to jako pozitivní krok ve svém životě. Ale pak jsou tu vztahy, a je jich mnoho, které skončí kvůli nepodstatným překážkám. Po rozvodu se pak dostavuje lítost z ukončení manželství. Podle britských expertů k tomu dochází nejčastěji pět let po rozvodu.

Může i dříve, ale většina rozvedených, kteří pak rozvodu litují, začnou koukat zpět s pocitem ztráty něčeho cenného po pěti letech

Velká část těch, kdo se rozvedou, si pět let po rozvodu kvůli důsledkům přejí, aby zůstali spolu,“ tvrdí britský expert na rodinné právo a soudce Paul Coleridge.

Podle sociologických důkazů lituje rozvodu celá pětina párů. Což je při dnešní míře rozvodovosti ohromné číslo.

Samozřejmě jsou tu případy, kdy je rozvod nevyhnutelným řešením. Neseděl jsem u soudu čtyřicet roků, abych nevěděl, že jsou případy, kdy je nejlepší dvojici rozdělit. Ale také se mi během těch let ozřejmilo, celkem vzato, že výrazná část lidí, která se rozvede, si po pěti letech přeje, aby se to nestalo,“ svěřil Coleridge v rozhovoru pro deník The Mail.

Právní firma Seddons zveřejnila výsledky výzkumu, podle nichž lituje rozvodu dvaadvacet procent rozvedených. Se stejným číslem přišli sociologové ze OnePoll.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat