10 zajímavostí na téma ROZVOD!

02.06.2015 | Vztahy

Rozpad vztahu není nejtypičtějším předmětem zkoumání nejrůznějších výzkumů a průzkumů veřejného mínění, ale byla by chyba si myslet, že se na něj odborníci nezaměřili. A na co přišli?

1. Podle výzkumu provedeného v Americe u skupiny mužů a žen ve věku mezi 15 a 44 lety mají páry, které spolu žijí dlouho před svatbou, větší riziko rozvodu.

2. Podle U.S. Census Bureau trvá první manželství, než dospěje k rozvodu, v průměru 8 let.

3. Lidé, kteří vstoupí do svazku manželského podruhé, se nerozvádějí tak často jako ti, kteří se žení/vdávají poprvé. Mohou za to zkušenosti, jež naberou v předchozím manželství.

4. Kromě Vatikánu je rozvod nelegální pouze v jediné zemi světa – na Filipínách.

5. Podle britského průzkumu lituje toho, že se rozvedli, plných 50 procent lidí.

6. Ve Spojených státech amerických trvá v průměru 3,1 roku, než se rozvedená žena znovu vdá. Američtí muži vyčkávají 3,3 roku.

7. Jeden z výzkumů pak přišel s tím, že pokud je žena starší o 2 a více let než muž, má takový manželský pár o 53 % vyšší pravděpodobnost rozvodu než dvojice, kde je manžel o 3 a více let starší než žena nebo naopak o rok mladší než manželka.

8. U mužů se podle vědců po rozvodu zvyšuje riziko depresí a infarktu, ale také sebevražd.

9. Kuřáci a kuřačky, pozor – pokud je jeden z partnerů kuřák a druhý nekuřák, zvyšuje se pravděpodobnost rozvodu o více než 75 procent!

10. Páry, které mají děti, se nerozvádějí tak často jako jejich bezdětné protějšky. Na druhou stranu ale manželé, jimž se narodí dvojčata nebo trojčata, jsou z tohoto pravidla výjimkou...

A ještě dvě zajímavosti na závěr, obě kupodivu z Itálie (holt italské manželství):

* V roce 2012 zažádala italská nevěsta o rozvod prakticky pár hodin po svatbě. Důvod? Manžel si na svatební cestu přibalil i svou maminku.

* O rok dříve požádal o rozvod 99letý Ital poté, co zjistil, že jeho 96letá manželka, se kterou byl více než 60 let, měla ve čtyřicátých letech milostný poměr...






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat