3 tajemství šťastných vztahů: Tohle vážně funguje!

19.02.2016 | Vztahy

Jednoduchá řešení na složitost lidské duše či něco takového, jako jsou vztahy, neexistují. Lidé jsou příliš jedineční a každé spojení dvou osob natolik specifické, že recept na dokonalý vztah vytvořit přesně nelze. Je ovšem možné pojmenovat trendy a vlastnosti, které jsou společné všem šťastným a dlouhodobě fungujícím párům. A provedla to doktorka Esther Perelová z Belgie, která pracovala se stovkami párů z celého světa.

Všimla si v jejich vztahu tří základních společných rysů. Oba partneři se stále jeden o druhého zajímají a jsou vzájemně zvídaví. Oba mají radost ze svého partnera, jeho úspěchů, nápadů a chování. A oba si dokážou i ve vztahu uchovat vlastní život a čas jen na sebe.

„Páry, které opravdu vzkvétají, jsou neustále zvídavé a zajímají se o partnera. Nikdy neprohlásí, že svého partnera už znají. Nesnaží se tvářit, že vědí, co ten druhý řekne, než skutečně otevře ústa,“ vysvětluje doktorka Perelová působící v Antverpách. Právě vzájemná úcta a obdiv jsou věci, které z mnoha vztahů vyprchají nejdříve.

Štěstí přitom partneři neopírají jen o své vlastní úspěchy a zážitky, ale upřímně se radují z toho, co dělá a prožívá také jejich protějšek. Je to velmi šlechetné, je to milé a hlavně to nutí oba partnery těšit se zase domů po době odloučení.

„Zároveň ale dokážou jeden u druhého respektovat jeho jedinečnost. To znamená, že si dávají dost prostoru, aby mohli mít své vlastní světy… vnitřní světy myšlenek, cílů, koníčků, vášní a přátelství. Nesnaží se neustále vše dělat jen spolu a znát každou svou myšlenku,“ vysvětluje Perelová.

Párům doporučuje, aby pracovaly na třech aspektech, a to vzájemné svobodě ve vztahu, radování se jeden z druhého a jeho činností a neutichajícím obdivu a úctě k druhému.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53
14 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat