5 zlozvyků, které váš vztah spolehlivě pošlou do kytek

31.05.2016 | Vztahy

Partnerské vztahy jsou skoro věda, ostatně to dokládá i poměrně vysoká rozvodovost. Mnohdy vztahům ubližujeme prakticky nevědomky, aniž bychom si uvědomovali, že svým chováním přispíváme k jejich krachu.

Co naše vztahy ohrožuje téměř nejvíce?

1. Pomluvy

Nemáme na mysli pomluvy lidí „zvenčí“, ale ty, které o svém partnerovi/své partnerce šíříme my sami. Jedna věc je postěžovat si kamarádce, co „ten můj zas vyvedl“, jiná pak neustále o partnerovi/partnerce vytvářet v očích přátel a známých špatný obraz. Nemyslete, že něco takového vztah neohrozí. Ohrozí, dokonce i tehdy, když se partner/partnerka o vašich řečech nedozví. Nejen vaše okolí, ale i vy totiž najednou budete věřit, že je se vztahem všechno špatně. A to není dobrý základ, na kterém by se dalo stavět.

2. Co dělá špatně

K tomuto chování mají sklon spíše ženy – jsou tak soustředěné na vše, co se jejich partnerovi nepovedlo, že už ani nevnímají, pokud s něčím slaví úspěch. A tak jejich muž prakticky nikdy neslyší slova chvály a díků, ale zato vždycky ví, pokud se mu něco nepovedlo. A to by unavilo každého.

3. Nedostatek empatie

A když jsme zmínili, v čem více „vynikají“ ženy, nemůžeme zapomenout ani na muže. Ti se zase ve větším počtu případů než ženy nedokáží vcítit do pocitů a postavení partnerky. Od takového nepochopení je jen krůček k velkým obtížím. Žena se cítí opomenutě, nepochopeně, muž netuší, co se děje.

4. Nekončící hádky

Spory a hádky jsou ve vztahu přirozené – partneři jsou dvěma různými osobnostmi, a tak čas od času „narazí“. Ovšem i hádku je důležité umět vést. A především ukončit. Vytahovat ji při dalším sporu (a dalším a dalším) je chybou, která se může vymstít. Snažte se problém vyřešit a „jít dál“. Jinak se utopíte v malichernostech a neustálých konfliktech.

5. Skrývání pocitů

Jsou ale i páry, které se vyhýbají hádkám jako čert kříži a o tom, co jim vadí nebo s čím jsou nespokojeni, oba nebo jeden z partnerů mlčí. Myslí si, tím vztah udrží snáz. Bohužel, opak je pravdou. On ten předstíraný klid a neupřímná harmonie nemohou vydržet dlouho. Oba partneři se totiž trápí, protože skrývají své skutečné pocity, myslí si, že nemohou dát najevo nespokojenost, vztek... A ukrývání negativních emocí nikdy nevede k ničemu dobrému.






Celkem 14 komentářů

vivi11
12.09.2016
verrca
03.06.2016
jj
pajakr
31.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat