5 vlastností neodolatelných párů: Otestujte si svůj vztah!

06.06.2016 | Vztahy

Psychologové a odborníci na lidské vztahy stanovili pět základních charakteristik neodolatelných partnerů, kterým každý propadne a zamiluje se do nich. Ve svém článku je shrnuje psychoterapeut a rabín M. Gary Neuman z Floridy. Podle něj neodolatelnou pětku tvoří oční kontakt, úsměv, doteky, naslouchání a validace.

Oční kontakt je základním neverbálním projevem, který vyjadřuje intimní zájem o druhého člověka. Dívat se dlouho zpříma druhému do očí může znamenat vyjádření sympatií, ale také je dokázáno, že silně zamilované dvojice si koukají do očí o pětasedmdesát procent více. Psycholog Zick Rubin pak zjistil, že koukání do očí samo o sobě posiluje intimní propojení a náklonnost.

Pokud chce člověk na druhého udělat dojem na prvním i dalším rande, měl by být dobrým posluchačem. Umění naslouchat a reagovat se zaujetím na to, co druhý říká, je silně atraktivní vlastnost. Vědci z Nevady i Washingtonu prokázali, že jedinci naslouchající vědomě druhým mají v lásce větší štěstí.

Třetí zásadní věcí je úsměv. Ať už je člověk majitelem velmi pohledné tváře, nebo jen průměrných rysů, úsměv mu dodá sexappeal a zvýší jeho přitažlivost. U žen to pak platí ještě mnohem více než u mužů. Navíc úsměv znamená, že je člověk dobře naladěný a že se mu daří dobře. „Je to jako byste říkali, jsem vítěz, proto se usmívám,“ vysvětluje Neuman.

Čtvrtou klíčovou schopností je umění validace citů druhé osoby. Když partnerovi dodáte pocit podpory a obdivu, máte ho na své straně. Lidé totiž ve vztahu hledají právě validaci sebe sama a toho, co si myslí a dělají. Člověk, který jim to nabídne sám dopředu, je pro ně neodolatelný. Naopak polovina párů se rozchází právě proto, že si neumí vyjádřit podporu, obdiv a úctu.

Vědci z Harvardovy univerzity pak definovali pátou z klíčových vlastností a to je schopnost dotýkat se. Citlivé doteky druhé uklidňují a navozují jim příjemné pocity. Na mozek působí jako droga a navíc v něm vyvolávají silnou touhu po intimitě a fyzickém propojení partnerů.






Celkem 12 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat