Rozchod očima vědců. Před čím varují?

16.11.2016 | Vztahy

Neexistuje snad žádná oblast našeho života, kterou by vědci nepodrobili svému zkoumání. A rozchody nejsou výjimkou. Jaké rady pro nás mají?

1. Žádné sledování na Facebooku

Že neustále sledovat facebookový profil svého ex není dobrý nápad, to by napadlo asi každého (ovšem ne každý by se svou intuicí řídil, že). Americká studie nicméně dokázala, že takové sledování bývalých partnerů jen prodlužuje dobu, kterou potřebujete k vyrovnání se s rozchodem. A o to nestojí nikdo z nás.

2. Kdo vlastně jsem?

Spousta lidí po rozchodu zažívá jakousi krizi identity, kdy vlastně netuší, co mají se svým životem podniknou, kam směřují, kdo vlastně jsou. Podle vědců je to přirozené – dlouho žili v páru, který určoval jejich identitu, a nyní jsou na to najednou sami. Dopřejte si proto čas, abyste si zase dali „život do pořádku“. Je to naprosto přirozený proces!

3. Muži versus ženy

Jak vlastně reagujeme na rozchod? Zatímco ženy jsou jím obvykle zasaženy v počáteční fázi mnohem více než muži, netrvá jim tak dlouho, než se s rozchodem vyrovnají. Důvod je podle vědců jednoduchý – muži a ženy pracují se svými emocemi odlišně. Pro muže je mnohem těžší vyrovnat se se ztrátou. Ženy se sice rychleji „oklepou“, ale období těsně po rozchodu je pro ně nejbolestnější.

4. Děti a peníze

A kvůli čemu máme ve vztazích problémy nejčastěji? Žebříčkům hádek vrcholí dva (nijak zvláště překvapivé) důvody – finance a potomci. Tato témata dokáží rozdělit i velmi pevný vztah a nezřídka stojí za jeho koncem.

5. Období rozvodů

Věděli jste, že podle statistik lidé žádají o rozvod nejčastěji na počátku roku a pak také na podzim? Vědci to vysvětlují tím, že se jedná o období „nových začátků“. Lidé touží po změně a v těchto měsících jim přijde nejlogičtější. Tak pozor, zrovna jsme v rizikovém období!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat