Nevyžádaný polibek. Jak se dostat z trapné chvilky?

02.12.2016 | Vztahy

V době, kdy se hlavou Spojených států stává muž, který má na kontě řadu sexuálně motivovaných útoků na ženy a jenž považuje za normální, že se začne ženy dotýkat na intimních místech při prvním setkání, ztrácí stále více mužů – tedy těch inteligentních – půdu pod nohama při seznamování. Ti primitivní to neřešili ani předtím, ale rýsuje se jedna společenská otázka: Je přijatelné políbit ženu bez jejího souhlasu na prvním rande, aniž by to byl sexuální útok? Lze to. Ale za určitých okolností.

Profesionální kouč v oboru seznamování a svádění Thomas Edwards na to má v USA celou firmu a tým odborníků. Ti pak klientům pomáhají chovat se v barech a na večeři jako neodolatelní gentlemani, kteří nikdy nešlápnou vedle a končí před oltářem s těmi nejlepšími ženami. Právě Edwards kritizuje Trumpovy výroky týkající se chování k ženám a jejich svádění. Ale své klienty učí, že i skutečný gentleman může políbit ženu na prvním rande. A dokonce i bez jejího souhlasu.

„Když chcete jít rovnou na polibek, nejlepším okamžikem pro takovou chvíli je, když se zrovna něčemu oba od srdce zasmějete. Ona se může odtáhnout, ale vy máte stále prostor se omluvit a nemít pocit, že jste se dopustili něčeho agresivního,“ vysvětluje Edwards.

Přesto sám doporučuje, aby si muž jistou formu souhlasu od ženy zajistil dopředu.

„Když chce muž políbit ženu, neměl by se toho obávat a měl by v ženě vyvolat pocit, že po ní touží. Také chce mít jistotu, že je ženě v jeho přítomnosti příjemně… Nicméně ve chvíli, kdy ženu chcete políbit, neptejte se přímo, zda můžete, vyjádřete spíš stav své touhy. 'Chci tě hned teď políbit' je lepší než 'můžu tě políbit?'“ míní Edwards v rozhovoru pro Washington Post.

Žena na prohlášení, že ji chce muž políbit, může říct stále ne, ale zároveň jí muž vyjadřuje, že po ní touží, což jí může lichotit, i když polibek odmítne.

A tohle jste věděli?

Ať už jste příznivci polibku na první schůzce, nebo spíše jeho odpůrci, polibky jako takové jsou velmi zajímavým fenoménem. Tak například věděli jste, že...

...vědní obor, který se zabývá líbáním, se jmenuje filematologie?

...v průměru strávíme líbáním dva týdny svého života?

...lidský mozek oplývá schopností najít partnerovy rty i ve tmě?

...Guinessova kniha rekordů eviduje jako nejdelší polibek z roku 2004, kdy se italská dvojice líbala po dobu 31 hodin a 18 minut.

...pojem „francouzský polibek“ samotní Francouzi nepoužívají? Prostě jej popisují jako „polibek jazyky“.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat