Babiččiny rady pro šťastné manželství: Řídíte se jimi?

04.12.2016 | Vztahy

Naše babičky a prababičky byly moudré ženy. A tak bychom je měly v lecčems poslouchat. Co by nám poradily, abychom měly šťastný vztah? Určitě nic složitého, ale zato léty prověřeného a fungujícího.

Rada č. 1: Pozor na zvědavost

Znáte to staré úsloví „kdo se moc ptá, moc se doví“, případně „nebuď zvědavá, budeš brzo stará“? Tak toho se naše babičky držely (minimálně co se manželství týče). Opravdu jste si jistá, že chcete vědět o svém partnerovi úplně všechno? Že mu skutečně chcete prolézt mobil a pročíst maily? Jste připravená na to, že se dozvíte něco ne právě pěkného? Ačkoli si spousta lidí myslí, že pravdu a 100% upřímnost unese, ne vždy je to tak docela pravda. Navíc někdy nejsou věci tak, jak se mohou zdát – a z jejich nepochopení pramení řada sporů, hádek, žárlivosti… A ty za to nestojí.

Rada č. 2: Nejen co říkáš, ale jak to říkáš

Komunikace je základem každého vztahu, to naše babičky moc dobře věděly. Ovšem také si uvědomovaly, že nezáleží pouze na tom, co svému partnerovi říkáme, ale také způsob, jakým danou věc podáme. Na úsměv a vlídné slovo slyší muži lépe než na výčitky, neustálé rýpání a uštěpačné poznámky. I kompromisy se musejí umět "vyrobit"!

Rada č. 3: Malé prohry, velká vítězství

Občas spolu partneři „soupeří“ i o úplné zbytečnosti a maličkosti. Kdo má pravdu, kdo „to přece říkal“, kdo to věděl už dopředu… Jenže ne vždy uspokojení z takového vítězství opravdu stojí za to. Pokud budete druhému člověku neustále dokazovat, že to vy jste měla pravdu a že by vždy mělo být po vašem, protože vy máte ty nejlepší nápady, možná si připíšete nějaký ten pomyslný bod, ale brzy všechny otrávíte. Raději občas ustupte, i když víte, že partnerovo řešení není ideální. Bude mít lepší pocit on i vy!

Rada č. 4: Síla jídla

Možná i vám babička říkala, že s hladovým chlapem není žádná řeč. Samozřejmě to neznamená, že musíte partnerovi chystat večeře a jinak mu podstrojovat, ale neřešte s ním důležité nebo kontroverzní věci, pokud má hlad. Nejdřív ho v klidu nechte najíst. Vážně to funguje! A co si budeme povídat, platí to i pro nás ženy...

Rada č. 5: Nikdo není jasnovidec

Když po muži něco chcete, řekněte to narovinu. Nemá cenu chodit kolem horké kaše, naznačovat, vymýšlet neustálé okliky, jak mu dát najevo, co potřebujete. Muži reagují hlavně na jasné a definované požadavky. Pak jim nedělá problém udělat, co vám vidí na očích. Možná „ten váš“ není tak neschopný a líný, jak si někdy myslíte, možná jen neformulujete své touhy dostatečně srozumitelně. Pamatujte, že váš partner není jasnovidec, aby vám viděl do hlavy!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat