Pomoc, cucflek! Jak se ho rychle zbavit?

01.01.2017 | Vztahy

Z vášnivých chvilek s partnerem či partnerkou si občas odnášíme takzvanou modřinu lásky, lidově zvanou cucflek. Jenže co když je na viditelném místě, například na krku, a vy se této „ozdoby“ potřebujete co nejrychleji zbavit?

Jak urychlit proces hojení, abyste nemuseli týden nosit šály a roláky?

Ledujte

V prvních 12 hodinách od vzniku cucfleku bude vaším největším spojencem led. Pravidelně ho na postižené místo přikládejte. Chlad sníží průtok krve místem a pomůže „opravit“ poškozené cévy v pokožce. Nemáte-li po ruce led, dejte do lednice vychladit lžíci a přikládejte ji na modřinu lásky.

Zahřívejte

Nyní proces otočte – chlad by mělo vystřídat teplo. Po 12 hodinách už jsou cévy zahojené, na řadu přichází v místě vášnivého „polibku“ pořádně rozproudit krev. Nahřejte měkký ručníček a přitiskněte jej na cucflek.

Masírujte

Nyní postižené místo jemným tlakem masírujte – neměli byste cítit bolest, důležité je také neporušit pokožku (i ona dostala zabrat). Masírujte lehkými krouživými pohyby, postupujte od středu ke krajům modřiny. Ideální je pro masáž mátový esenciální olej, který zmírňuje zarudnutí.

Uvařte si kávu

Káva je skvělým prostředkem, jak rozproudit krev. Takže si v klidu sedněte a vychutnejte si svůj šálek.

Maskujte

V prvních několika dnech nicméně nebudete mít jinou možnost, než cucflek nenápadně maskovat. Pomůže vám make-up nebo již zmíněné oblečení – v zimě je to snazší, se šálou či šátkem kolem krku nebudete budit pozornost. Nicméně po pár dnech by se měla modřina lásky vytratit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat