Muži v partnerské poradně: Na co si stěžují?

30.01.2017 | Vztahy

Jistý americký server oslovil tři odborníky na vztahy a položil jim zajímavou otázku: Na co si nejčastěji ve vztahu stěžují muži v partnerských poradnách? Tady máte odpovědi, na kterých se psychologové a kouči shodli!

Server YourTango se s dotazem obrátil na terapeutku Lindu Spann, vztahovou koučku Michelle Tajudeen a párovou terapeutku Jessicu Lyons. Jaké 3 nejčastější výhrady měli jejich mužští klienti směrem ke svým partnerkám?

Stížnost č. 1: Už se mnou skoro nespí!

Ne nadarmo patří neshody v oblasti milostného života k těm nejběžnějším, které se ve vztahu (především tom dlouhodobém) objevují. Nejčastěji se partneři rozcházejí v představě o četnosti sexu, přičemž muži by se rádi milovali častěji než jejich ženy (i když výjimkou nejsou ani případy, kdy je tomu naopak).

„Řešení? Zase spolu začněte ‚chodit‘! Pozvěte svou ženu na rande, přichystejte romantický večer, naslouchejte jí, vyjadřujte jí svůj obdiv, dívejte se jí zhluboka do očí, namlouvejte si ji, svádějte ji,“ radí Linda Spann. „A nezaškodí, pokud si budete všímat i některých domácích prací, jako je například umývání nádobí,“ dodává psycholožka.

Stížnost č. 2: Má pocit, že umím číst myšlenky, a pak se zlobí, když jsem neodhadl, co chce!

Upřímně řečeno, tohle je odvěký spor mezi muži a ženami. Obě pohlaví totiž komunikují trochu odlišně – a z toho vznikají třenice. Ženy mají pocit, že stačí jen naznačit, muži ale „fungují“ spíše na základě jasně formulovaných požadavků a přání. Proto odborníci na vztahy tolik zdůrazňují význam jasné komunikace!

„Očekávání, že budete partnerce číst myšlenky, je často známkou mnohem hlubší frustrace a hněvu. Proto se naučte tato znamení včas ‚rozklíčovat‘, abyste mohli odhalit, co se za ním vlastně skrývá,“ radí Michelle Tajudeen.

Stížnost č. 3: Už ji nepřitahuji, nemá o mě zájem!

Bylo by chybou myslet si, že slovo intimita se u mužů rovná sex. Také muži touží po tom, aby se o ně jejich partnerka zajímala, projevovala jim náklonnost a své city – i jinak než v posteli! Bohužel s postupem času projevy lásky často zanikají v každodenních starostech a shonu.

„Muži touží po tom, aby si jich partnerka všímala, touží po projevech lásky a intimity, chtějí si být se svou ženou opravdu blízcí. Potřebují mít pocit, že je jejich partnerka stále potřebuje, že jsou pro ni opravdu důležití,“ zdůrazňuje Jessica Lyons.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat