Povolené dětinskosti pro velké holky! Zpět do dětských let

28.07.2011 | Vztahy

I když už vám třeba nějaký čas není dvacet, některých oblíbených dětských činností se člověk zbavuje těžko. Samozřejmě, pokud vyrazíte v pětatřiceti s kyblíčkem a lopatičkou na hřiště, budou se na vás přihlížející dívat dost divně.

Jsou ale činnosti, které si klidně můžeme dovolit, i přes oficiálně dospělý věk. Upřímně řečeno, každý z nás má nějakou tu dětinskou slabůstku. A rozhodně není třeba se za ni stydět!

1.    Knihy a filmy pro děti

Útěk ze světa starostí prostřednictvím pohádek nebo příběhů pro náctileté není nic neobvyklého. Ruku na srdce – netěšíte se náhodou na vánoční maraton českých pohádek víc než vaše děti? A nekradli jste jim potají knížky o Harrym Potterovi? A (i když byste to nejspíš nikdy nahlas nepřiznala) nepřečetli jste tajně celou ságu Stmívání?

Na tom není nic špatného – i takové příběhy (některé více, některé méně) dokážou být neuvěřitelně kreativní, strhující, dobře napsané. A navíc v drtivé většině případů dopadnou dobře – a dobrých konců není v dnešním světě nikdy dost.

2.    Pop music

Přijde vám hudba, kterou poslouchají vaše děti, tak nějak zajímavější než všechny ty rockové kapely, jež už 15 let posloucháte? Přehrála jste si do svého mp3 přehrávače CD Justina Biebra, které jste dala dceři k narozeninám? A nebo stále „ujíždíte“ na Backstreet Boys, Britney Spears, NSYNC apod.? No, a co? Nikdo vám nemůže diktovat, jaká hudba se vám má líbit, ani že pop už se po třicítce neposlouchá. Myslíte, že trh s pop music financují jen teenageři? To asi těžko…

3.    Mašle ve vlasech

Ozdoby ve vlasech zažívají svůj návrat – koukněte třeba na tolik obdivovanou Kate Middletonovou. Vypadá s nimi úžasně. Takže, pokud to nepřeháníte a nejrůznější spony, mašle, ale i barety apod. vám sluší, proč se jich vzdávat jen proto, že už nejste malá holčička? Vybírejte takové ozdoby vlasů, které nejsou vysloveně infantilní, a je to.

4.    Špagety s kečupem

Jak stárneme, vyvíjejí se i naše chuťové buňky. A většinou i naše kuchařské umění. Jenže někdy si zkrátka nemůžeme pomoct a přepadnou nás chutě na jídla, s nimiž jsme začínali – například ony zmíněné špagety s kečupem. Je to rychlé, levné, nenáročné na přípravu i mytí nádobí. A když to nejíte každý den (protože o nutriční hodnotě by se dalo s úspěchem pochybovat), nic se neděje.

5.    Houpačky

Pokud jste se rádi vznášeli na houpačkách v dětství, je pravděpodobné, že vás takové touhy neopustily ani v dospělosti. Jen se přiznejte – kolikrát jste neodolali a po setmění u dětského hřiště přelezli plůtek s cedulí „Jen do 12 let“, abyste se aspoň na pár minut pohoupali?

6.    Animax a spol.

Ujíždíte na kreslených seriálech? Tak ať. Třeba takoví Tom a Jerry jsou klasika, která pobaví vždycky. Kdo tvrdí, že tyhle seriály jsou jen pro děti? Už i jejich tvůrci pochopili, že by mohli mít v odrostlejší populaci nadšené diváky a přicházejí s řadou naprosto ne-dětských příběhů. Nicméně, pokud raději volíte ty pro nejmenší, je to úplně v pořádku.

7.    Pitíčka

Buď jste je v dětství nenáviděli, nebo milovali. Pokud patříte k té druhé skupině, pak v obchodě jistě jen těžko odoláváte charakteristickým krabičkám s brčky nebo sáčkům s Capri Sun. Klidně si je občas dopřejte.

8.    Komixy

To je podobné jako s animovanými filmy – kdo říká, že jsou jen pro děti? Klidně v jejich četbě pokračujte.

9.    Být rozmazlován rodiči

A nebo prarodiči. Je úplně jedno, že už třeba zakládáte vlastní rodinu. Koho nepotěší, když se ve dveřích objeví maminka s domácí polívkou, není-li vám dobře, nebo tatínek, který vám přijde utáhnout ten kapající kohoutek? A co teprve babičky s jejich domácími koláči a štrúdly nebo dědečkové s košíkem vlastnoručně vypěstovaných jablek? Užívejte si to. Jednou budete stejní, rodičovská láska je už taková.

10.    Barevné koktejly se spoustou deštníčků

Ovocné, v podstatě (nebo zcela) nealkoholické, ostře barevné drinky, které se téměř nevejdou do sklenice kvůli záplavě nejrůznějších deštníčků, brček, více či méně šíleně ozdobených špejlí apod. se možná hodí spíše na oslavu narozenin vaší dvanáctileté dcery (v té naelko variantě, samozřejmě), ale proč si je hrdě neodnášet od baru, i když máte za sebou třeba i třicítku? Většina pohledů, které vás budou sledovat, skrývá ve skutečnosti závist těch, co nenašli odvahu, aby si pro něco takového došli. Bravo!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat