Ženy jsou po rozchodu silnější a moudřejší, překvapují vědci

20.10.2017 | Vztahy

Ukončení vztahu není žádná sranda, zvláště po několika letech fungujícího soužití. I když je tenhle „zážitek“ smutný, zdrcující a náročný ve všech směrech, ve finále může i prospět. Především ženy po něm jenom kvetou!

Nevěra stojí za drtivou většinou rozchodů a Češi jsou v ní přeborníci. Vyplývá to alespoň z pravidelných průzkumů našich předních sexuologů Petra Weisse a Jaroslava Zvěřiny, kteří iluze o ctnosti tuzemských mužů ztratili už dávno. Podle nich mají nějaký poměr na svědomí dvě třetiny zadaných jedinců z řad silnějšího pohlaví. Jenže co ženy, jak ony k tomu přijdou? Možná lépe, než byste vůbec očekávali. Pro některé jsou takové  „parohy“ překvapivě velkou výhrou…

Všechno zlé je vážně k něčemu dobré

Samozřejmě, když člověk přijde na zálety svojí polovičky a rozhodne se vztah definitivně ukončit, přinese to spoustu starostí. Ztrátou iluzí počínaje, dělením společného majetku a stěhováním konče. Jako by toho už tak nebylo dost, vysvětlení nenadálé situace si zaslouží i rodina a přátelé, což nikdy nebývá dvakrát příjemné. Jejich soucitné pohledy a otázky týkající se budoucnosti v jednotném čísle totiž jen přilévají olej do citového ohně. Opravdu může být tohle martyrium nějak k užitku? Zní to sice šíleně, nepravděpodobně a neuvěřitelně, ale ano.

Přítomnost vylepší budoucnost

Výzkumnici z newyorské Binghamtonské university provedli anonymní online průzkum, jenž zahrnoval pět tisíc žen. Formou dotazníku se vyptávali na průběh posledního rozchodu, hlavní důvod, délku „zotavovacího období“ i životní změny, které následovaly. Při analýze odpovědí došli k několika závěrům, které vážně stojí za pozornost.

Poznatky odborníků jasně ukazují, že zrazená  žena si musí projít jistým stadiem smutku a hněvu, tak je to dané a naprosto přirozené. Ovšem jakmile tuto náročnou etapu překoná a trochu se vzpamatuje, nastává výrazný obrat k lepšímu. Dotyčná se v nové životní fázi stává moudřejší, jistější a sebevědomější bytostí.

Osobní růst raketovou rychlostí

Emotivní propast, kterou žena cítí po ztrátě svého partnera, ji může motivovat k tomu, aby se v budoucnu vyvarovala podobného scénáře. Také je to ohromný impulz k osobnímu růstu, vzdělávání a zkoušení nových věcí. Získanými zkušenostmi, i když jsou negativní, se dotyčná stává silnější a šťastnější než kdy předtím,“ uvádí v tiskové zprávě autor studie a zároveň biologický antropolog Craig Morrison.

No vida, i smůla na muže přináší pozitiva, která se nedají přehlížet!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat