Páry, které se seznámí přes internet, se častěji rozvedou

03.04.2019 | Vztahy

Webové stránky slibující nalezení dokonalého protějšku využívá stále více jedinců. Paradoxně jsou právě ony častým důvodem milostných karambolů. Jak je to možné? Nazvěme to třeba teorií začarovaného kruhu. Čeká něco takového i vás?

Typickou vizitkou dnešní doby je, že moderní populace hledá nové přátele a hlavně navazuje milostné vztahy prostřednictvím internetu. A co vy, také si občas domluvíte rande na síti, což je vlastně otázka několika kliknutí? Pozor na to. Ukázalo se totiž, že tenhle způsob vám šťastnou budoucnost ve dvou nepřinese ani omylem. Je načase „lovit“ zase osobně?

On-line flirt? Z toho nic nekouká!

Američtí odborníci z Michiganské státní univerzity dostali vskutku dobrý nápad, neboť se rozhodli zjistit, jaká je skutečná trvanlivost „webových svazků“. Analyzovali tedy závěry předešlých studií, přičemž přizvali ke spolupráci pár stovek náhodně zvolených dobrovolníků. Účastníci následně prostřednictvím dotazníků popisovali své zkušenosti týkající se webových seznamek. Bádání bylo dlouhé a náročné, nicméně po měsících analyzování, zapisování a porovnávání získaných dat odborníci konečně zaujmuli jasné stanovisko. A za optimistické se nedá považovat ani omylem!

Wifi jako sabotér lásky

Jednoznačně totiž vyšlo najevo, že páry, které se dají dohromady ve vodách virtuálního světa, vykazují třikrát větší pravděpodobnost rozchodu. Jste překvapení? V tom případě se posaďte a zhluboka nadechněte, protože děsivá prognóza ještě nekončí. Průzkum rovněž odhalil, že bezmála 30 % dvojic se loučí už po jednom roce! Zřejmě teď tápete po důvodech… Tady je máte černé na bílém.

Jdeš mi na nervy. Asi tě nahradím

Lidé si moc dobře uvědomují, že vedle sebe mohou mít někoho lepšího, s kým se seznámí za pár minut. Je snadné nechat se unést momentální nespokojeností s partnerem, když víte, že na internetu čeká dalších dvacet jiných možností. Kdo už takhle vztah někdy navázal, ten ví, že když to zafungovalo jednou, bez zbytečných obtíží to vyjde i podruhé,“ připouští spoluautorka výzkumu a psycholožka Aditi Paul. Takže je to venku, vážení. Největší problém je asi v tom, že nabídka převyšuje poptávku!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat