Jak se zalíbit: Zapomeňte na výrazný make-up i herecké výkony

14.04.2019 | Vztahy

Ve snaze zalíbit se se mnohdy chováme zcela jinak, než je nám vlastní. Pokud se někdo neumí nebo nechce chovat a vypadat přirozeně, špatný výsledek na sebe nenechá většinou dlouho čekat. Buď se druhý z páru nestačí po čase divit, s kým si to vlastně začal, nebo to zabalí už na prvním rande.

Čeho byste se měli vyvarovat?

Odhoďte masku

Pokud se chystáte vyrazit na první rande nebo se snažíte zaujmout někoho, kdo se vám líbí, rozhodně se vyvarujte vyumělkovaného vzhledu. Je v pořádku se upravit a vypadat k světu, ale rudé rty, silné vrstvy make-upu a pořádný nános očních stínů nikoho moc nenadchnou. A pokud ano, nejspíš bez líčení vypadáte jinak, že? Ne snad, že by vám to slušelo méně, ale rozdíl je vždy natolik obrovský, že to může leckoho překvapit. Raději zvolte přirozené líčení.

Nepijte

Na první schůzce buďte velmi opatrní, především pokud pijete alkohol. Jedna nebo dvě skleničky na uvolnění jsou v pořádku, ale opít se tak, že před upadnutím do kómatu vystřihnete taneček na stole, vynadáte partnerovi do sucharů a praštíte číšníka, rozhodně v pořádku není. Pijte, ale střídmě.

Neklejte

Ačkoli pro sprosté slovo nejdete daleko, snažte se to omezit alespoň pro tentokrát. Nikdo nemá rád, když protějšek mluví jako dlaždič a tím spíše na veřejnosti. Možná byste to měli omezit úplně a navždy. Zejména pokud jste žena.

Nehrajte si na snoba

Je hezké, když dáte někomu najevo, že vám záleží na jeho pohodlí tím, že ho pozvete do dražšího podniku. Mějte ale na paměti, že mávat štosem smotaných bankovek a pokřikovat na číšníka kvůli šmouze na sklenici vypadá dost hloupě. Jednak tím ztrapňujete sebe i toho, kdo sedí s vámi, a za druhé tím jen dáte najevo, že navštěvování podobných podniků nemáte příliš ve zvyku. Takto se totiž lidé z vyšších vrstev většinou nechovají.  

Pozor na zlozvyky

Ať už si koušete nehty nebo se dloubete v nose, nedělejte to! Je to odporné a nikdo na to není zvědavý. Klidně si sedněte na ruce, nebude to horší, než když v polovině večeře odkousnete kus kůžičky z palce. Pokud kouříte, nemusí to být problém, ale vždy se zeptejte partnera nebo partnerky, zda to není problém.

Pozor na téma

Když se snažíte zalíbit někomu, kdo se líbí vám, nejspíš si s ním budete často povídat. Předmět rozhovoru by měl být ale vždy neutrální. Bavte se o zálibách i o tom, co rádi nemáte, poznávejte se, vyprávějte, ale vynechejte detaily. Nikdy nemluvte o tom, jak jste byli v Chorvatsku s bývalým nebo jak jste vloni na party zahnuli partnerce s hosteskou.

Nelžete

Nikdy si nevymýšlejte. Netvrďte, že jste mistr kuchař, když připálíte i čaj, že máte pilotní průkaz, smlouvu s modelingovou agenturou nebo pracujete na pozici výkonného ředitele, když uklízíte v kanceláři. Vždycky se na to přijde a vy budete za hlupáka.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:08
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:01
90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat