Vztahová krize může souviset s nedostatkem čtení

14.05.2021 | Vztahy

Kdy jste se naposledy odreagovali nějakou dobrou knihou nebo časopisem? Úplně bez nadsázky by se dalo říct, že čím častěji do ní nahlédnete, tím více porozumíte své drahé polovičce. A to se neobejde bez pozitivní odezvy!

Po letech klidu, míru a harmonie se do vašeho vztahu nenápadně přikradla krize? Nečekejte, až se rozchod či rozvod zeptá, a jednejte! V tomto případě se jako spolehlivá záchranná mise jeví koníček, který obvykle bývá spojován s rozšířením slovní zásoby, zlepšením paměti nebo navozením ospalosti. Dámy a pánové, řeč je vážně o četbě! Jak terapie tištěného písma funguje? A vážně se na ni můžete spolehnout?

Místo manželské poradny knihovna? Zřejmě

Gregory Currie, což je vážený profesor kognitivní psychologie působící na britské univerzitě v Yorku, má na celou záležitost jasný názor. Podle tohoto uznávaného odborníka lidé, kteří se ve svém volném čase věnují publikacím nejrůznějšího žánru, vykazují vyšší míru empatie, tudíž jsou schopni lépe komunikovat s okolím. Čtenáři prý také snáze chápou pocity a touhy druhých, neboť jsou zvyklí vžívat se do osudů hlavních postav, jež vídají na stránkách. A to se v případě, že domácí atmosféra poněkud houstne, může skutečně hodit.

Takhle to alespoň vnímá jmenovaný specialista s tím, že čtivo svým osobitým způsobem dokáže přispět k opravě pošramoceného svazku, proto mu rozhodně doporučuje dát šanci. Co vy na to? Pokud si stále nejste jistí, zda místo na displej chytrého telefonu hledět raději do knihy, jako motivaci berte následující řádky.

Recept na dlouhověkost skrytý mezi řádky

Poznatky nedávné americké studie, o nichž širokou veřejnost informoval magazín Journal of Gerontology, sdělují, že pilní knihomolové se dožívají vyššího věku. Pochopitelně na rozdíl od těch, kterým tahle záliba vůbec nic neříká. Italský deník Corriere della Sera nedávno dokonce vydal článek psaný perem tamních psychologů, v němž se doslova a do písmene uvádí, že sečtělí lidé jsou šťastnější a prožívají kvalitnější život. Ani tohle pozitivum nelze nechat jen tak bez povšimnutí, nebo to vidíte jinak?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:08
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:01
90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat