Pozitivní myšlení je půl zdraví

Pro optimisty je sklenice napůl plná, pro pesimisty napůl prázdná. Takový popis se obecně traduje, ale optimismus dokáže o něco víc, než jen plnit sklenice.

Podle aktuálních studií optimisté méně trpí depresemi a onemocněními srdce a mají i nižší tlak. Takže optimisté v tom nejlepším případě nežijí jenom šťastnější, ale i delší život. Nehledě na to, že pesimisté vždy počítají jen s tím nejhorším, přijdou o velký kus zábavy, nejsou tolik otevření jako optimisté a tím si kolem sebe staví neprostupnou zeď.

Životem s optimismem

Při všech těch velkých i malých dramatech, které nás denně potkávají, je občas těžké uchovat si životní optimismus a věřit jen v to dobré. Ale dobrá zpráva je, že tréninkem se dá všechno naučit.

Pokud patříte do skupiny plnokrevných pesimistů, bude pro vás možná ze začátku příliš násilné aktivně se zapojit do tréninku pozitivního myšlení. Ale klidně si dejte načas. Člověk je zvíře učenlivé a přijmout nějaký nový návyk trvá něco mezi 21 dny až 9 měsíci. Ale čím častěji něco děláme, tím rychleji si na to náš mozek zvykne.

Optimisté věří sami sobě

Příliš často se zaměřujeme pouze na to, co nám nejde nebo co jiní umí lépe než my. Ano, je důležité si uvědomit svoje slabé stránky. Je ale také potřeba si uvědomit, že žádný člověk (ani vy) není perfektní a je to naprosto v pořádku. Soustřeďte se raději na to, co umíte nebo se chcete naučit. A věřte tomu, že to dokážete – buďte optimisté. Pokud se budete neustále jen trápit tím, co vám nejde, budete závidět každému, kdo umí něco víc nebo si nikdy nebudete věřit, ztrácíte cennou energii a pesimistickým myšlenkám tak nabízíte ve své hlavě příliš velký prostor. Dosud jste si přece v životě vedli dobře! Buďte na sebe a svoje schopnosti tedy pyšní!

Obklopujte se optimisty

Okolní nálada má na nás neskutečný vliv. Kdo se pohybuje jen ve společnosti černých Petrů, těžko se bude učit být optimista a rozvíjet svoje pozitivní myšlení. Zkuste proto nadchnout pro optimismus i svoje okolí. Společně vám to půjde lépe, můžete se vzájemně motivovat a ještě si užijete legraci. A úspěch tak bude v pozitivním prostředí mnohem větší.

Těšte se i z malých věcí

Pocit, že nemůžete stihnout všechno, v dnešní době sílí a často tak přivádí optimisty až na hranici pozitivního myšlení. Proto je o to důležitější těšit ze i z malých věcí všedního dne. Z toho, že svítí slunce, že se na vás někdo usmál nebo třeba i ze všech krás jara. I když je to s vámi třeba zrovna jako na houpačce, svět kolem se točí dál. A viděno vnější optikou není možná váš problém tak hrozný. To je přece velmi povzbudivý pocit.

Vyprávějte o svých pozitivních zážitcích

Hodně lidí se řídí pravidlem „dobré zprávy, žádné zprávy“, především pokud jde o jejich vlastní každodenní prožitky. Kdo ale naopak vypráví o všem krásném a pozitivním, co se mu během dne stalo, vyzařuje také tak pozitivní a krásnou energii a pesimismu nedává žádnou šanci. Smějte se – tak mozek dostane signál, že jste šťastní. Nezaměřujte se ve svém životě jen na to špatné, dejte pozitivním myšlenkám šanci a naučte se optimismu. Ztratit nic nemůžete a uvidíte, že se to vyplatí! 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat