Jaké chlapy OPRAVDU chceme za partnery?!

03.03.2015 | Vztahy

Mít zdravé vnitřní dítě ještě neznamená být dětinský. I plně dospělý, psychicky zralý a zodpovědný jedinec nemusí pohřbívat vnitřní dítě, které se navenek projevuje jeho hravostí. Přitom právě schopnost být hravým a umět tzv. blbnout i v dospělosti je jednou z velmi ceněných vlastností při výběru partnera.

„Pro ženy znamená hravý muž nižší míru agresivity a pro muže znamená hravost ženy větší vitalitu a životaschopnost,“ vysvětluje antropolog doktor Garry Chick z Pennsylvania State University, proč je hravost u dospělých tak ceněnou vlastností. Může za to evoluce. Naučila nás, že hraví lidé jsou pro život jaksi lepší.

S objevy doktora Chicka z USA plně souhlasí také psychologové doktoři René Proyer a Lisa Wagnerová z Curyšské univerzity. Ti při svých experimentálních výzkumech prokázali, že hravost je u dospělých velmi významnou vlastností také při seznamování v rámci evropské kultury. Není tedy dána jen výchovou, ale zřejmě je to vlastnost evoluční.

Ženy přikládají poněkud větší význam smyslu pro humor u mužů, zatímco muži si o něco víc cení strhující osobnosti žen. Přátelskost, inteligence, humor a tendence k hravosti a blbnutí jsou mezi předními vlastnostmi ideálního partnera.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat