Matka na pokusy: O předsevzetí a prossecu

08.07.2018 | Zábava

„Musím se sebou něco udělat! Myslím jako sportovat! Pravidelný pohyb prospívá tělu i psychice – ne nadarmo se říká: ve zdravém těle zdravý duch, žejo,“ hulákala jsem na manžela s hlavou v ledničce. Bylo nějak kolem půlnoci a já si nalévala sklenku prosseca.

Bublinky vesele tančily na hladině šumivého vína a já si na tukový rohlík vršila majonézu, šunku, sýr a několik desítek dalších ingrediencí. „Potřebuji nějakou fyzickou aktivitu, která mě bude naplňovat.“ Naplnila jsem sendvič a pokračovala v úvahách již s plnou pusou nejnezdravější půlnoční svačinky, kterou si je možné představit. Ono vvlastně něco jako půlnoční svačina je dosti nezdravá sama o sobě.

Nahlížela jsem do jakéhosi „lifestyle“ magazínu a mastné drobky mi padaly na fotografie vyretušovaných lidí na křídovém papíru. Už to mám. Půjdu na pole! Nemám na mysli orbu, setbu a vláčení alébrž pole dance! Ta myšlenka mě nadchla. Budu ovíjet své pružné tělo kolem tyče.

V živých barvách jsem viděla sexy postavu, kterou bych tímto konáním získala, ale také praktické využití onoho umu. Asi to bylo tím prossecem (nebo majonézou), ale před očima se mi rozběhl muzikál nebo spíš jisté revuální číslo, které vypadalo asi takto: Jedu v tramvaji. Přichází revizor. Nemám lístek. Místo úprku shazuji baloňák. Pod ním mám čirou náhodou flitrový top a sukénku krátkou tak, že pozbývá smyslu.

Vyskakuji na tyč. Předvedu mistrovské číslo, které zakončím figurou „netopýr“ čili zavěšena hlavou dolů. Pusou vytrhávám revizorovi lístek s vypsanou pokutou z ruky. Rezignovaný kontrolor uznale rozcupuje penalizaci, tramvají bouří ovace a já odcházím s pocitem, že jsem na pražském dopravním podniku vydělala víc než Ivo Rittig. Je to jasné: půjdu na pole!

Šla jsem na pole? Nikoliv. Moje předsevzetí opět nedopadlo na úrodnou půdu. To je tak, když si dáváte u prosseca moc vysoké cíle. Na zdraví.


Matka na pokusy

HanKa je reklamní textařka a máma dvou malých dcer.

Kdysi psala blog, nyní své postřehy ventiluje hlavně na svůj Facebook.

Nerada dělá z rodičovství vědu, ale co si budeme nalhávat – on to je svého druhu pokus.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:56
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat