Matka na pokusy: O křesťanské lásce

25.11.2018 | Zábava

Nedávnou jsem v nejmenované prodejně britských potravin kupovala bagely. Moje oblíbené pečivo, které jen tak někde nemají, o to více si ho dokážu vychutnat. Klidně jen tak samotné.

Vkládala jsem do sáčku ony čerstvé, voňavé, uvnitř vláčné leč na povrchu křupavé kroužky. První, druhý, třetí, čtvrtý… Pro každého člena rodiny jeden. S jasným úmyslem je všechny sežrat sama!

Pavlovův reflex mi spustil slinění již na zastávce MHD. Myslím, že je domů nedovezu. Lačně vytahuji sáček, když v tom přichází žebrák a vcelku rytmizovaně úpí: „Slečno, mám padoucnici a jsem dlouho na ulici.“ Hlas se mu zlomí pláčem: „Nemáte nějaký drobák? Mám hrozný hlad,“ štká onen nebožák.

Je mi ho líto, ale nemám ani floka. Jen v ruce pytlík s vytouženými bagely. Doluji maximum křesťanské lásky, abych se vzdala tohoto židovského pečiva a povídám: „Peníze nemám, ale dám vám – napadlo mě, že nezná pojem bagel – dám vám housky.“

Kašírované slzy rázem zaschly: „Na to se ti můžu vysrat, já chci prachy!“

No, milánku, tys vydával svou žízeň za hlad, já bagely za housky, ty sušíš hubu, já budu tlustá tomu říkám křesťanské win-win!


Matka na pokusy

HanKa je reklamní textařka a máma dvou malých dcer.

Kdysi psala blog, nyní své postřehy ventiluje hlavně na svůj Facebook.

Nerada dělá z rodičovství vědu, ale co si budeme nalhávat – on to je svého druhu pokus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat