Matka na pokusy: O slavnosti a dortech

19.08.2018 | Zábava

Jsem tvor milující slavnosti všeho druhu! Vždyť přece každý den se najde důvod k oslavě, no ne? Narozeniny, svátky, výročí, získání nové skvělé práce, ukončení pracovního poměru v šílené firmě, nový milostný poměr kamarádky, těhotenství kamarádky, novorozenec kamarádky… Ale pozor, zde už se dostáváme do rizikové oblasti!

Ptáte se proč? Těhotenství a následné rození dětí ve spřátelených kolektivech s sebou přináší i poměrně četný výskyt dětských narozenin. Ačkoli je slavení mým hobby, tak dětské oslavy bych si klidně odpustila. To ovšem nejde, neboť dcerky je na rozdíl ode mě milují, a tak jsme častými hosty na různých party, kde množství frkaček a balonků značně převyšuje množství šampaňského. Bohužel!

Dětské oslavy mívají různá místa konání. Drobotina narozená v letních a jarních měsících je zvýhodněna počasím, které skýtá možnost garden party, zatímco mejdany zimních zrozenců se musí tísnit v interiérech. Žádný poučený rodič nedopustí, aby se dětská oslava konala v bytě! Zvýšený výskyt škvrňat, které ručkami patlají dort a jiné pochutiny po bytovém textilu a tapetách, nechť je varování pro všechny, kterým by snad podobný bláhový nápad přišel na mysl. Ideálně si zajistěte nějakou omyvatelnou a pro tyto účely vhodnou prostoru (hernu, kavárnu, prasečí chlívek…), kde se s rozvernou apokalypsou počítá. 

Teď už jen zajistit výzdobu, občerstvení a sezvat hosty. Výzdoba by měla být vkusná, občerstvení zdravé a hosté spořádaní. To je zbožné přání rodičů, nikoli však jejich potomků. Nakonec tedy přistoupíte na výzdobu ve stylu jakési absurdně barevné potvory, zeleninovými saláty patrně děti právě neuctíte a mezi prvními se na večírku jistě zjeví alespoň jeden zástupce druhu, o kterém rodiče říkají „On má asi ADHD“ a všichni ostatní „On je prostě spratek.“

Posledním bodem a zároveň zlatým hřebem narozenin bývá dort. Zde se skýtá příležitost pro zručné matky! Vytvořit estetický a zároveň jedlý dort není jen tak. Zejména proto, že požadované dětské motivy se mohou rychle zvrhnout v poměrně hororový výjev: prasátko Peppa z marcipánu vypadá jako utržená končetina, princezna Elza v nedokonalém provedení připomíná spíš narkomanku a z neumělých nápisů sladkým krémem vznikají místo jmen oslavenců nelibé dvojsmysly. Dort tedy raději z rukou profesionálů!

To nejdůležitější na závěr: připravte si pevné nervy a následně i nějaké to analgetikum. Dětská radost se manifestuje značným rykem, jekotem až vřískotem, takže je klidně možné, že vás bude maličko bolet hlava. Ale co – hlavně, že jsou děti šťastné a vy máte důvod k oslavě, že už to máte za sebou!


Matka na pokusy

HanKa je reklamní textařka a máma dvou malých dcer.

Kdysi psala blog, nyní své postřehy ventiluje hlavně na svůj Facebook.

Nerada dělá z rodičovství vědu, ale co si budeme nalhávat – on to je svého druhu pokus.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:10
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat