Matka na pokusy: O lidech a sítích

12.08.2018 | Zábava

Sociální sítě jsou pro mnohé z nás oblíbenou alternativní realitou. Místem, kde dáváme průchod své kreativitě, humoru, zájmům, zvídavosti, názorům, ale také urputné touze po uznání vlastní pravdy, hašteřivosti, tendencím poučovat a v mnoha případech také vylévání si hektolitrů žluči a jiných tělesných výměšků na všechny okolo.

Já sleduji zejména Facebook (logicky – ten je momentálně doménou starých a nemoderních jedinců) a osoby pohybující se zde, jsem si privátně rozdělila do několika skupin:

Exhibicionisti

Lidé, kteří neváhají odkrýt ledacos ze svého soukromí, aby tím ostatní pobavili. Do této skupiny se řadím i já. Dále to jsou ti, kteří neváhají odkrýt ledacos ze svého soukromí, aby v ostatních vytvořili iluzi, že mají perfektní život, jedí báječná jídla, jezdí na úžasné dovolené a denně popíjejí latté s obrázkem Mony Lisy na našlehaném mléce, které ani trochu není zkyslé. Pravda je většinou o dost méně nablýskaná než prezentovaná realita.     

Voyeři

Jak už název sám napovídá, tato skupina žádný obsah nevytváří. Jen se dívá. Za to velice důkladně! Někdy se nestačím divit, v kolika skupinách určití lidé jsou a jaký mají přehled o všech diskusích, které se na různých frontách FB odehrávají. Jsou moc dobře informovaní – o všem! Přitom o své existenci na sítích dají najevo maximálně nějakým tím „lajkem“. V analogovém světě bych je přirovnala k domovnici v natáčkách, která sedí u okna a celý den poslouchá, kde se co šustne, aby to mohla zase rychle poslat dál.    

Hádači

Tahle skupina občanů si libuje v diskusích o čemkoli – čím kontroverznější téma, tím lépe! Proč? Strašně rádi se hádají. Provokativně píšou komentáře, padni, komu padni a přímo se třesou, že s nimi někdo nebude souhlasit. To se pak s gustem pustí do handrkování, ze kterého chtějí vyjít jako vítězové, kteří svého oponenta…dokonale otrávili. Znám pár takových lidí – vyznačují se tím, že pokud s nimi někdo souhlasí, tak na něj nereagují. Není čas! Adrenalin nacházejí v konfliktu.  

Chytráci

Není nic přínosnějšího, než mít ve svém okolí člověka, který všechno ví! A naopak není nic nesnesitelnějšího, než se pohybovat v blízkosti někoho, kdo si to o sobě myslí. Takových jsou totiž plné diskuse! Někdy mám pocit, že se to kolem hemží politology, lékaři, právníky, odborníky na gastronomii, astronomii a na všechny ostatní obory lidské činnosti. Chytráci jsou vždy připraveni vás poučit, a pokud se vám poštěstí v diskusi narazit na chytráka, kombinovaného s hádačem, pak vás čekají perné chvilky.

Epici

Vypravěči epických a sáhodlouhých statusů i komentářů. Pokud nejste zen budhista, většinou nemáte dost trpělivosti na čtení kompletních textů, které svými rozsahy atakují žánr románu či alespoň novely. Epik nedbá, že než napíše do komentářů obdobu „Hledání ztraceného času“, tak už ostatní diskutující odešli, usnuli nebo o několik let zestárli. Epik je často zároveň i chytrákem. Pozor na ně! 

Capslockáři

Víte, co udělá Čech, kterého se na ulici nějaký zahraniční turista zeptá na cestu a on nevládne žádným cizím jazykem? Začne mluvit nahlas ba skoro hulákat v domnění, že tak mu nebohý cizinec porozumí. Podobná sorta lidí používá klávesu Caps Lock v diskusích na sociálních sítích. Patrně si myslí, že jejich emoce, hlubokomyslné záchvěvy a názory tak dojdou i tomu NEJZABEDNĚNĚJŠÍMU BLBOVI. Varování: před kombinací hádač, chytrák a capslockář vezměte nohy na ramena, smažte všechny účty na sítích a možná i zrušte internet. 


Matka na pokusy

HanKa je reklamní textařka a máma dvou malých dcer.

Kdysi psala blog, nyní své postřehy ventiluje hlavně na svůj Facebook.

Nerada dělá z rodičovství vědu, ale co si budeme nalhávat – on to je svého druhu pokus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat