Neustále kontrolujete mobil? Tohle vám to způsobí!

Neustálé sledování a kontrola mobilu či jiných technologií poškozují mozek a zhoršují kognitivní funkce. To, co si myslí mnozí o lidech, kteří neustále civí na displej a procházejí si příspěvky na sociálních sítích, už má první vědecké podklady. Kognitivní selhání – neschopnost řádně myslet a všímat si podstatných jevů – výrazně zhoršují výkony v práci, ve škole i v běžném životě.

Jinými slovy, podle psychologů z De Montfort University v Leicesteru, neustálé civění do mobilů a tabletů činí lidi hloupými.

„Tato selhání zahrnují celé spektrum hrubých omylů a obecný nedostatek pozornosti vůči okolí osoby zahrnuje dokonce i to, že lidé zapomínají, proč přešli z jedné části bytu do druhé,“ tvrdí doktor Lee Hadlington.

Lidé, kteří už trpí krátkými výkyvy v pozornosti, jsou více přitahováni moderními technologiemi, které jim ale bohužel nepomáhají učit se vyšší koncentraci, ale naopak schopnost koncentrace u nich zhoršují.

„Používáme technologie každý den, ale nechápeme, jak na nás působí. Nevíme ani, co se vlastně děje s našimi kognitivními funkcemi, když používáme tyto technologie, a to je docela důležité. Co ale z této studie už víme, je, že tady je statisticky docela významná skupina lidí, která používá internet ve svém telefonu velmi často a která zažívá selhání v myšlení a pozornosti,“ dodává doktor Hadlington.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat