Spíte jen 5 hodin denně? Máte schopnosti jako naprosto opilí lidé!

Naprostá většina lidí potřebuje k regeneraci mozku a těla alespoň osm hodin spánku denně. Existují výjimky, které díky unikátním genům mohou spát třeba jen pět hodin denně. Byla jí bývalá britská ministryně Margaret Thatcherová. Jenže následovat by ji neměl nikdo. Profesor z Oxfordu tvrdí, že osoby spící jen pět hodin denně mají mentální schopnosti a dělají stejné chyby jako naprosto opilý člověk.

„Mnoho lidí, kteří vstávají brzy ráno a spí během noci jen pět hodin, vykazují takové mentální schopnosti a jsou tak poškozeni jako osoby, které jsou opilé,“ tvrdí profesor Russell Foster z University of Oxford.

Nedostatek spánku také urychluje stárnutí a zvyšuje výrazně riziko předčasného úmrtí.

Dnes tady panuje jistá kultura, kdy člověk řekne, spal jsem jen pět hodin minulou noc, jak jsem úžasný? Ve skutečnosti bychom měli na tohle pohlížet úplně stejně jako na kouření. Stejně jako bojujeme proti kouření, měli bychom bojovat proti nedostatku spánku,“ tvrdí profesor Foster.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat