Nejen adresa a fotky nahých dětí. Na Facebook nepatří ani další věci

Ačkoli sociální sítě už jsou nějaký ten rok součástí života spousty z nás, občas v jejich užívání pořádně šlápneme vedle. Například když zveřejníme něco, co bychom zveřejnit rozhodně neměli.

Všichni víme, že bychom se Facebooku a spol. neměli svěřovat například s osobními údaji nebo nevhodnými fotografiemi našich dětí. Ale zas tak jednoduché to není! Na sociální sítě nepatří ani další informace. Například:

Velké novinky vašich přátel

Dozvěděli jste se, že vaše kamarádka čeká miminko nebo že se váš kamarád právě zasnoubil? Pak máte jistě velkou radost. Kterou byste si měli nechat pro sebe. Takovéto novinky se na Facebooku nevytrubují. Možná o to totiž hlavní aktéři ani nestojí. Není na vás prozrazovat něčí novinky veřejně!

Fotografie přátel v kompromitujících situacích

Občas se večírky, oslavy či podobné události docela zvrhnou. A protože má každý účastník u sebe mobil, vznikají poměrně zajímavé fotografie. Kolega vinoucí se k vnadné servírce, kamarádka ležící na stole se sukní až někde u krku… Tohle vážně nejsou fotky, kterými byste se měli na své zdi pochlubit. Můžete své známé dostat do pořádných problémů.

Výhrůžky

Člověk by si řekl, že je to snad normální, ale zkuste se někdy porozhlédnout, jaké hrůzy jsou lidé schopní na svých sociálních sítích postovat. Výhrůžky zabitím či ublížením na zdraví nejsou vůbec něčím ojedinělým. Často stačí jen odlišný názor, aby se strhla lavina takových odporností. Nepřispívejte k nim.

Vztahové problémy

Odhalili jste partnerovi/partnerce nevěru, procházíte složitým rozchodem či rozvodem? Pak se s problémy svěřte kamarádce či kamarádovi nad šálkem kávy. Ne dvěma stovkám „přátel“ na Facebooku. Nejenže není strategické rozbírat tak osobní život veřejně, ale upřímně – dvě stovky lidí vaše potíže vážně nezajímají, od toho jsou nejbližší přátelé.

Pracovní stesky

Nejspíš nebudete první ani poslední lidé, jejichž nadřízení jsou neschopní hlupáci, ale Facebooku to neříkejte. Má to minimálně dva důvody – jednak se to vašemu šéfovi může donést (zvláště máte-li jeho samotného nebo své kolegy v přátelích), jednak až si budete hledat nové zaměstnání, podívá se potenciální nový nadřízený i na váš FB profil. A upřímně, málokdo touží po zaměstnanci, jehož loajalita se projevuje haněním šéfa na sociální síti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat