Dokonalá místa na prodloužený víkend, která jsou jen pár hodin autem

24.05.2019 | Zajímavosti

Máte rádi romantiku, cestování, dobrodružství a krásná města? Vydejte se s partnerem či partnerkou na prodloužený víkend do některého z nich a užijte si atmosféru cizokrajných zákoutí, vzdálených jen pár hodin cesty autem.

Salzburg – Rakousko

Salzburg se právem řadí mezi nejkrásnější a nejromantičtější místa Evropy. Nabízí množství úchvatných zákoutí, katedrál, úzkých uliček, ale i zajímavosti jako nejužší dům světa, který je opředen romantickou pověstí nebo krásou Mirabellských zahrad, jejichž dominantou je samotný zámek Mirabell, který se pyšní mramorovým sálem – nejkrásnější obřadní síní ve střední Evropě. Město nabízí kromě historických památek i řadu luxusních butiků, obchůdků a klenotnictví, ve kterých si přijdou na své i milovníci nakupování. Z Prahy do Salzburgu pojedete autem zhruba čtyři a půl hodiny.

Colmar – Francie

Jestliže milujete víno, dobré jídlo, historii a barvy, bude pro vás návštěva městečka Comar na východě Francie to pravé. Hrázděné domy pastelových barev lákají návštěvníky do vinných sklípků, kanály, které se proplétají městem zase k romantickým podvečerním procházkám. Vyrazit odtud můžete i po cyklostezce do neméně zajímavého a krásného města Riquewihr. Cesta z hlavního města Čech vám potrvá zhruba šest hodin.

Wroclaw – Polsko

Měli jste za to, že v Polsku stojí za povšimnutí snad jenom trhy? Tak to jste se velice mýlili. V krásné Wroclawi najdete unikátní architekturu, spoustu církevních staveb, a dokonce i dvanáct ostrovů. Ve Wroclavi si přijdou na své zejména milovníci umění, jelikož zde najdou mnoho galerií a divadel. Za zmínku i návštěvu rozhodně stojí radnice, jejíž stavba a výzdoba vznikaly tři sta let. Do Wroclawi se dostanete za tři a půl hodiny.

Rothenburg – Německo

Kamenné věžičky a hrázděné domy lemované dlážděnými cestičkami uchvátí nejednoho návštěvníka. Kouzlu německého Rothenburgu propadli dokonce i filmaři, kteří kulisu historického města použili ve filmech o slavném kouzelníkovi Harrym Potterovi. Rozlehlé vinice v okolí městečka lákají k ochutnávce zdejšího vína, které si můžete dopřát po necelých čtyřech hodinách cesty autem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat