Hotel, penzion, nebo apartmán: Podle čeho vybírat

30.05.2019 | Zajímavosti

Pokud jste nenakupovali dovolené v období zimy, kdy jsou akce nejvýhodnější, nejspíše se už pomalu poohlížíte po nějakém vhodném ubytování v destinaci, kterou jste si vybrali. Nabídka ubytovacích zařízení je velmi široká a lze si vybírat od ekonomičtějších možností, například kempů, až po luxusní hotely.

Rozhodování mezi jedním či druhým záleží nejen na vašem vkusu a finančních možnostech, ale také na tom, s kým a kam cestujete.

Kemp

Kempy jsou vyhledávané nejčastěji milovníky karavaningu. Často jsou ale i volbou větších rodin, zejména pro nižší náklady na ubytování a také proto, že kempy ve většině případů disponují vhodnou polohou a zařízením vhodným pro rodiny s dětmi, například pozvolnými vstupy do vody či dětskými hřišti.

Levnější alternativa ubytování jde však leckdy na úkor pohodlí. Chatky a stany nebývají klimatizované, což může být v horkých dnech poměrně nepříjemné. V kempech také nenajdete příliš soukromí, sprchy jsou společné a obchůdky v areálu bývají leckdy předražené. Ačkoli se kemp může jevit jako méně nákladný způsob ubytování, při sečtení všech denních nákladů jako jsou poplatky za připojení elektřiny, vodu, sprchy a přirážky v obchodech, se už pomalu dostáváte na cenu rovnající se přenocování v pohodlí penzionu.

Apartmán

Apartmány jsou mezi dovolenkáří čím dál tím víc vyhledávané. Apartmány jsou v podstatě plnohodnotné byty s ložnicí, obývacím pokojem a koupelnou, často disponují kuchyní, pračkou a lednicí, čímž se stávají ideálním místem pro trávení delší dovolené.

Největší výhodou je maximální soukromí a možnost přípravy vlastního jídla, což ocení zejména rodiče malých dětí. Dává vám také šanci ušetřit peníze, jelikož nejste odkázáni na stravování se v restauracích.

Nevýhodou apartmánů bývá jejich poloha. Jsou totiž často pronajímané soukromými majiteli a v blízkosti památek, centra apod. se nacházejí pouze ty nejdražší. Chcete-li tedy ušetřit za ubytování a zvolíte si apartmán, počítejte s větší docházkovou vzdáleností.

Penzion

Ubytování v penzionu je příjemná záležitost, počítejte ale s tím, že většina z nich nabízí pouze možnost snídaní, které, v závislosti na ceně ubytování, bývají obsáhlé a chutné, v některých ale dostanete jen toust a dva druhy marmelády. Pokoje mají základní  vybavení, najdete v nich to nejnutnější, jako je postel, skříň, sprcha a toaleta, často ale nic navíc. Tak, či onak mívají penziony spíše rodinnou atmosféru a přes absenci luxusu jsou velmi vyhledávané.

Penziony na rozdíl od hotelů či hostelů, bývají roztroušeny spíše po odlehlejších částech města.

Hotel

Pokud je vám milejší anonymita, plný servis v podobě denního úklidu, možnost návštěvy restaurace a skutečné pohodlí, zvolte hotel. Jde sice o nejnákladnější formu ubytování, navzdory tomu většinou za své peníze dostanete skutečně kvalitní služby, které vám umožní hodit za hlavu všechny starosti a užít si dovolenou naplno.

Hotely však nemívají na pokojích lednice nebo mikrovlnné trouby, což může představovat problém pro rodiny s malými dětmi, které jsou odkázány na konzumaci dětské stravy.

Hotely jsou však často v dobrých lokalitách, v blízkosti centra i památek, často nabízejí možnost výletů nebo i letištní transfer.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Hřibová omáčka

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat