Každý měsíc narození má svou květinu

Na každý měsíc roku nepřipadá jen příslušné znamení zvěrokruhu, ale i odpovídající kámen. Nebo třeba jedna určitá květina. Jaká je ta vaše?

Od teď už se nebudete ptát jenom „Jaké znamení jsi?“, ale také „Jaká jsi květina?“ A to zní mnohem jemněji, nemyslíte?

Leden – karafiát

Karafiáty jsou plné velkých emocí. Tento „květ bohů“ můžeme nazývat i „květinou lásky“. A také v lednu narození jsou prý výjimečně přátelští, milující a romantičtí.

Únor – fialka

Fialky jsou stejnou měrou loajální a pozorné, stejně jako skromné. A tyto ctnosti mají i únorové děti.

Březen – narcis

Pokud byste si mysleli, že lidé narození v březnu mají sklony k narcismu, budete se mýlit. Tyhle velikonoční zvonky znamenají nový začátek, štěstí a odvahu.

Duben – sedmikráska

Je možná tou nejjednodušší květinou, zato ale i tou nejmilejší na našich loukách. Sedmikrásky symbolizují štěstí a opravdovou radost. Lidé slavící svoje narozeniny v dubnu se dokážou v životě těšit z maličkostí.

Květen – konvalinka

Tyto něžné květinky jsou spjaté neodmyslitelně s květnem. Konvalinky září čistotou a dokonalou krásou. I květnoví lidé jsou půvabní, elegantní a skromní.

Červen – růže

Kdo chce znát význam růže, musí se zaměřit na její barvu. Zatímco červená znamená vášeň, bílá vyjadřuje nevinnost, žlutá zase přátelství a růžové se připisuje krása. A stejně mnohostranné jsou i červnové děti.

Červenec – Delphinium (stračka)

Tato květina vyjadřuje lehkost, srdečnost a štěstí. Symbolizuje také silnou a ochranitelskou vazbu k blízkým osobám.

Srpen – mečík

Do výšky rostoucí mečíky neoplývají jenom silou, ale také krásou. Jsou symbolem silného charakteru a vytrvalosti – stejně jako srpnové děti.

Září – astry

Kdo dostane kytici aster, ten se projevuje respektem a úctou. Astry představují moudrost a důvěru – právě jako lidé narození v září.

Říjen – měsíček

Měsíček má léčivé účinky, proto ho často najdeme jako součást různých mastí. Ale znamená také teplo a empatii – vlastnosti, kterými se pyšní říjnoví lidé.

Listopad – chryzantéma

V šedivých listopadových dnech přinášejí chryzantémy barvy do života. Představují čestnost, radost a přátelství – stejně jako děti narozené v listopadu. 

Prosinec – vánoční hvězda

Koupíte ji jen v posledním měsíci roku, a ne nadarmo se jí říká také „hvězda lásky“. Kromě lásky ale tato květina vyjadřuje slavnost a úspěch. A to stejné se říká o lidech narozených v prosinci – totiž že jsou zábavní, společenští a ctižádostiví.






Celkem 50 komentářů

Klarys
30.12.2020
blanka
29.12.2020
Monika
29.12.2020

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat