Leden je nejlepší měsíc pro úspěšné ženy

Začátek roku je nejlepší čas na změnu. Ale jak změnu nejen vyzkoušet, ale také u ní zůstat? Co dělají úspěšné ženy, aby dosáhly svých cílů?

Začátek roku je dobrou příležitostí přehodnotit svůj život, napravit minulé chyby a přeplánovat budoucnost. Protože přelom roku je tradičně obdobím bilancování, v lednu máme nejsilnější vůli ke změně. Jak ale nejlépe postupovat, když nechceme, aby naše přání a cíle rychle zmizely v běžném životě? 

Identifikujte důležité cíle

Práce, láska, peníze? Nemusíte mít cíle ve všech oblastech svého života, nejlepší je nechat věci přicházet uvolněně.

Přesto je dobré mít jeden až dva cíle, za kterými důsledně jdete. Pokud si nejste jisti, co by to mohlo být, napište si všechna možná přání, která vás napadnou. A pak je nejlepší zaměřit se na cíl, kterého se nejvíc bojíte a který vyžaduje nejvíc odvahy. Když ho pak na konci roku dosáhnete, nebo se k němu alespoň přiblížíte, budete mít krásný pocit, že rok 2024 byl rokem smysluplným!

Rozdělte velké cíle na menší

Spořit na vlastní bydlení je velký cíl – a může odrazovat svojí dlouhodobostí a velikostí. Přemýšlejte tedy o tom, které menší cíle by mohly sloužit vašemu velkému cíli. V tomto případě by to mohlo znamenat konečně splacení kontokorentu nebo hledání brigády.

Opravte cíle v kalendáři

Nyní, když jste si určili menší cíl – např. „ušetřit 100 000 korun“ – zapište si ho do kalendáře. Kolik můžete reálně vydělat měsíčně? Napište si do kalendáře připomenutí, abyste svůj cíl neztratili ze zřetele. Nebo je vaším cílem nový vztah? Zapisujte si pravidelná data do kalendáře – to vám připomene, že byste měli podniknout kroky k dosažení svého cíle.

Tyto poznámky zajistí, že mezi požadavky každodenního života neztratíte ze zřetele svůj cíl.

Zhodnoťte, co se v předchozím roce nepovedlo

Zamyslete se nad tím, co v minulém roce nefungovalo, jak mělo, a proč, abyste s tím v roce 2024 mohli něco udělat. Přineslo vám přátelství jen potíže? Ukončete ho. Poznáváte ve svých ex-partnerech jistý stereotyp? Změňte to! Stěžovali jste si na svou práci? Najděte si novou. Možná je čas najít si nový sport? Vyzkoušejte každý týden novou disciplínu, dokud nenajdete něco, co vás baví.

Najděte si osobu, které se chcete předvést

Někdy je těžké se motivovat a pracovat na svých cílech. Může vám pomoci představit si někoho, o kom si myslíte, že ve vás nevěří. V těžkých dnech můžete odmítnutí toho člověka proměnit v palivo: „To se ti nikdy nepodaří!“ – „Ale ano, dokážu ti to!“

Rozšiřte svou síť

Ať už se chcete vydat novou cestou nebo pokročit ve svém současném zaměstnání, práce na vaší síti je nezbytná. V lednu si udělejte plán, s kým se chcete v kterém měsíci setkat, kdo vás může inspirovat nebo posunout dál.

Vstaňte o hodinu dříve

Vstávat o hodinu dříve zní zpočátku těžce – zvyknete si však překvapivě rychle. Využijte získanou hodinu ke svým cílům nebo k meditaci. I když se nemusíte vždy držet nového zvyku, budete překvapeni, o kolik lépe se budete cítit.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat