Charitativní kampaň „5 000 000 Kč pro dětský úsměv“ skončila úspěchem

19.08.2010 | Zajímavosti

Výtěžek charitativní kampaně „5 000 000 Kč pro dětský úsměv“, kterou podpořily i známé české maminky Alice Bendová, Ivana Gottová nebo Ester Janečková, byl o necelý jeden milion vyšší než se předpokládalo. A to i díky vám.

V týdnu od 9. do 14. srpna jste si mohli kupovat speciálně označené produkty v obchodech ROSSMANN, čímž jste přispěli na pomoc handicapovaným a předčasně narozeným dětem. 

„Jsem rád, že i letos se nám podařilo pokořit pětimilionovou hranici a překonat i částku, vybranou v loňském roce. Vážíme si, že naši zákazníci podpořili dobrou věc a Nadaci Naše dítě předáme celkem 5 902 564 Kč na podporu konkrétních projektů na pomoc handicapovaným dětem,“ řekl jednatel společnosti ROSSMANN František Wagner.

Do projektu bylo zapojeno všech 110 prodejen společnosti ROSSMANN po celé České republice a zákazníkům bylo za zvýhodněné ceny nabídnuto celkem 274 produktů, označených úsměvem. Nákupem těchto produktů osobně podpořila kampaň také moderátorka Ivana Gottová, moderátorka Ester Janečková a herečka Alice Bendová. Finance putují na pomoc handicapovaným a předčasně narozeným dětem prostřednictvím Nadace Naše dítě.

Největší podíl z vybrané částky je určen na výcvik dvanácti asistenčních psů. Výcvik jednoho asistenčního psa, který pomáhá handicapovaným dětem k návratu do aktivního života, stojí přibližně 200.000 Kč (Přečtěte si rozhovor s maminkou devítileté handicapované Barborky, které pomáhá asistenční pes Eliška). Zhruba 1.000.000 Kč z celkové částky je určen na nákup laseru pro operaci očí nedonošených novorozenců, který bude umístěn na neonatologickém oddělení Ústavu péče o matku a dítě v pražském Podolí. Další 1.000.000 Kč je vyhrazen na nákup deseti resuscitačních přístrojů pro předčasně narozené děti. Těmito přístroji bude vybaveno deset vybraných porodnic po celé České republice. Veškeré lékařské přístroje, které budou z výtěžku kampaně zakoupeny, byly vybrány po odborné konzultaci s Českou neonatologickou společností, která je zároveň odborným garantem jejich výběru.  Zbývající peníze jsou určeny na pokrytí potřeb rodin s handicapovanými dětmi, kterým Nadace Naše dítě dlouhodobě pomáhá.

„Handicapované děti potřebují i řadu rehabilitačních pomůcek a vybavení. Nadace přispívá na jejich pořízení, stejně jako na zakoupení naslouchadel pro sluchově postižené děti, spolufinancuje osobní asistenci, zakoupení invalidních vozíků a další. Velmi děkujeme všem ochotným lidem, kteří prostřednictvím nákupu označených výrobků v drogeriích ROSSMANN přispěli k celkovému výtěžku. Vážíme si opakované podpory společnosti ROSSMANN a jejích zákazníků,“ říká ředitelka nadace Zuzana Baudyšová.

Všem, kteří jste akci svým nákupem podpořili, děkujeme.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat