Kočka zachránila život pohozenému novorozenci, jehož zahřívala svým tělem

Venkovní teploty této části roku nejsou v Rusku slučitelné se životem, pokud člověk zůstane ležet na ulici. O to menší šanci na přežití má kojenec. Chlapeček z Obninsku měl však štěstí, neboť ho anděl strážný neopustil ani poté, co ho vlastní matka nechala ležet v průjezdu. Přišla za ním chundelatá zdivočelá kočka a zalehla ho. Tím mu zachránila život.

Příběh z města asi sto kilometrů vzdáleného od Moskvy, jehož hlavní aktérkou je opuštěná kočka, se stal brzy ruskou národní zprávou. Matka pohodila dítě v průchodu domu v sobotu 10. ledna, kdy teploty v noci klesly hlouběji pod bod mrazu.

„Kočka Máša žijící v kartonové krabici v chodbě domu zahřívala dítě několik hodin vlastním tělem,“ hlásala televize Zvězda.

Ráno plačící dítě probudilo obyvatele domu, kteří ho nalezli. „Když jsem sešla dolů, uviděla jsem plačící dítě. Když pak přijeli lékaři a vzali dítě do sanitky, Máša po nich vyjela,“ svěřila Naděžda Machovikovová v rozhovoru pro televizi REN.

Tak moc se obávala o to dítě, kam ho bereme. Běžela až k našim nohám a mňoukala. Bylo to velmi starostlivé stvoření,“ uvedla záchranářka Věra Ivanina v rozhovoru pro televizi REN.

Dvouměsíční chlapec byl po vyšetření v nemocnici diagnostikován jako naprosto zdravý jedinec. Matka ho zanechala na zemi v čistém oblečení a s balením plínek. Ruská policie pátrá po rodičích.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

21 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:59
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:47
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat