Na čem záleží naše spokojenost se životem?!

Lidé nespokojení se svým životem by se měli zamyslet především nad tím, zda žijí v prostředí, které je pro ně vhodné. Podle finských vědců se totiž někdy stačí jen přestěhovat a člověk je rázem se životem mnohem spokojenější. Satisfakce se svým životem je totiž nejčastěji závislá na tom, zda určitý typ osobnosti žije ve vhodném prostředí.

Doktor Markus Jokela z Helsinské univerzity tvrdí: „Většina studií tvrdí, že všichni lidé by měli být stejně šťastní na stejném místě. Ale tento závěr o tom, že jedna forma pasuje všem, jak jsme dokázali, je chybná, protože míra štěstí u člověka záleží na tom, jestli jeho prostředí odpovídá jeho typu osobnosti.“

Člověk milující přírodu a klid nebude nikdy šťastný uprostřed metropole. Zatímco jedinec vyžadující společnost, vzrušení a také pohodlný styl života, nebude nikdy spokojený na odlehlé samotě.

Doktor Jokela zjistil, že lidé otevření a extrovertní milují především města a středy větších společenství. Naopak introverti a lidé uzavření raději žijí na okraji měst či na samotách.

Lidé málo taktní a ohleduplní vůči okolí a také lidé milující vzrušení žijí častěji v největších městech. Negativním důsledkem tohoto je ale zase vyšší kriminalita. Naopak lidé všímaví, citliví vůči okolí a konzervativnější mají raději venkov a malá města.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

21 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:23
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:57

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat