Recept na dlouhověkost: Syrová vejce denně, muži vůbec!

Tři syrová vejce denně a celý život se vyhýbat mužům, to je rada stopatnáctileté Emmy Moranové z Itálie, když hovoří o receptu na dlouhověkost. Narodila se v předposledním roce devatenáctého století a je nejstarší žijící Evropankou současnosti, je také pátou nejstarší osobou žijící na této planetě.

Emma sice byla vdaná, ale když první manželství s Giovannim Martinuzzim v roce 1938 skončilo, rozhodla se mužům vyhýbat. Rok před rozvodem Moranová pochovala také své jediné dítě, které se nedožilo ani prvních narozenin. Sedmasedmdesát let po rozvodu Italka věří, že vzdát se do smrti mužů bylo to nejrozumnější, co udělala, a že díky tomu 29. listopadu 2014 oslavila 115. narozeniny. Tento týden se stala nejstarší žijící Evropankou.

Seniorka pocházející z Pallanzy tvrdí, že jí v mládí lékař doporučil, aby každý den snědla tři syrová vejce. Dnes už je schopna pozřít jen dvě, tělo také víc nepotřebuje, ale za celý život jich snědla už více než sto tisíc. A prý jim vděčí za skvělé zdraví. A taky malé skleničce domácí brandy.

Moranová snídá sušenky s mlékem, k svačině má syrová vejce, po poledni si dopřeje těstoviny s mletým masem a k večeři už jen sklenici mléka.

Jenže dotyčná Italka má také dobré geny. Svědčí o tom fakt, že její sourozenci se dožili rovněž vysokého věku. Jedna sestra žila do 102 let a druhá zemřela v devětadevadesáti.

Emma žije sama v malém bytě, kam jí nosí potraviny její neteř. Ta jí dnes už také připravuje teplá jídla. Každý měsíc její zdravotní stav kontroluje lékař, podle něhož je na svůj věk v perfektní kondici.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat